Διεθνείς μετοχές: Ιστορικό ρεκόρ δια χειρός Μπάιντεν

Διεθνείς μετοχές: Ιστορικό ρεκόρ δια χειρός Μπάιντεν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στις προβλέψεις που ήθελαν να επικρατεί έντονη νευρικότητα στις αγορές ως αποτέλεσμα της αμφισβήτησης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών από τον Ντόναλντ Τραμπ, ένα πάρτι έχει στηθεί στα μεγάλα χρηματιστήρια ανά τον πλανήτη. Οι επενδυτές έχουν αποδεχθεί ως νικητή τον Τζο Μπάιντεν και περιμένουν μία προεδρία χωρίς αρνητικές εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξή τους για ρίσκο. Ο παγκόσμιος δείκτης των μετοχών έχει σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα ο MSCI All Country World Index σκαρφάλωσε σήμερα έως και τις 595,98 μονάδες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό ιστορικό ρεκόρ των 595,24 μονάδων που είχε καταγραφεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο παγκόσμιος δείκτης είχε ενισχυθεί 8% την περασμένη εβδομάδα, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Απρίλιο. Ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε για άμεση, αποφασιστική δράση κατά της πανδημίας και για μία ομαλή μετάβαση της εξουσίας, γεγονός που καθησυχάζει τις αγορές, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ επιμένει να αρνείται την ήττα του. 

Στην Ευρώπη ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,5% στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Ο γερμανικός Dax ενισχύεται 2,2% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,5% όσο περίπου και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην αγορά ομολόγων, ο Νότος ξεχωρίζει. Οι ιταλικές μετοχές επιδίδονται σε ράλι με τον FTSE MIB στο +2,2%. Άλμα σχεδόν 3% κάνει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον κλάδο των τραπεζών να ενισχύεται 5%. 

Νωρίτερα ο Nikkei 225 σκαρφάλωσε σε υψηλά 29 ετών. Τα futures των αμερικανικών μετοχών δείχνουν ότι η έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street θα βρει τους δείκτες σε τροχιά απογείωσης. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή