Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη

Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα στην αγορά καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, η οποία φαίνεται ότι συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, ως αποτέλεσμα της σταδιακής ανάκαμψης των πωλήσεων, αλλά και της σημαντικής πτώσης των τιμών των ενοικίων. Σημείο αναφοράς των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί η επαναλειτουργία του εμπορικού κέντρου One Salonica, το οποίο αντικαθιστά το πρώην City Gate στην αγορά της συμπρωτεύουσας. Το κέντρο ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του πριν από ένα μήνα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους μισθωτές, ώστε να καλυφθούν όλοι οι διαθέσιμοι προς ενοικίαση χώροι.

Μετά τη λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης στα δύο πρώτα επίπεδα του κέντρου (ισόγειο και πρώτος όροφος), πλέον οι ιδιοκτήτες (Μαρινόπουλος, NOTOSCOM, όμιλος Φάις και εταιρεία από το Κατάρ, Generic Engineering Technologies, που διαθέτει και την πλειοψηφία του κέντρου) σκοπεύουν να εκμισθώσουν και τον δεύτερο όροφο, που περιλαμβάνει τους κινηματογράφους και τα καταστήματα εστίασης. Παράλληλα, θα μισθωθούν και τα καταστήματα που βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο, όπου συνεχίζει τη λειτουργία του το ανακαινισμένο κατάστημα της αλυσίδας Carrefour Μαρινόπουλος.

Συνολικά, η προσφερόμενη εκμισθώσιμη επιφάνεια του κέντρου, το οποίο έχει πλέον τον χαρακτήρα ενός εκπτωτικού χωριού (designers outlet) με περίπου 100 καταστήματα, ανέρχεται σε σχεδόν 30.000 τ.μ., εκ των οποίων το κατάστημα της αλυσίδας Carrefour καταλαμβάνει 10.200 τ.μ., τα εμπορικά καταστήματα 13.300 τ.μ., οι κινηματογράφοι 3.100 τ.μ. και τα εστιατόρια με τους υπόλοιπους χώρους ψυχαγωγίας περίπου 2.700 τ.μ. Παράλληλα, οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης ανέρχονται σε 1.500. Υπενθυμίζεται ότι το κέντρο είχε παρακμάσει τα τελευταία χρόνια, με συνεχή πτώση των εσόδων του και αποχωρήσεις ενοικιαστών. Ετσι, η ιδιοκτήτρια APN (επενδυτικός όμιλος), στο πλαίσιο της στρατηγικής της για αποδέσμευση από μια σειρά ακινήτων που είχε αποκτήσει στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης, επέλεξε να πωλήσει το ακίνητο.

Ωστόσο, εκτός από το One Salonica, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνεται και έντονη κινητικότητα συνολικά στην αγορά, περιλαμβανομένων και των κυριότερων εμπορικών δρόμων της Θεσσαλονίκης. Από τις σημαντικότερες κινήσεις ήταν η λειτουργία νέου καταστήματος της αλυσίδας H&M στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της H&M στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει και τμήμα επίπλων. Επιπλέον, τα πολυκαταστήματα Attica εγκαινίασαν τον νέο τους χώρο στην οδό Τσιμισκή, όπου φιλοξενούνταν η αλυσίδα Fokas. Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 7.000 τ.μ., το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως αντί ποσού 10 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή