Πόλος έλξης οι περιφερειακές λεωφόροι

Πόλος έλξης οι περιφερειακές λεωφόροι

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελπίδες για αναζωογόνηση και τόνωση τόσο των εμπορικών όσο και των επαγγελματικών χρήσεων σε σημαντικές οδικές αρτηρίες, περιφερειακά του κέντρου, γεννά η έλευση σημαντικών νέων χρηστών το τελευταίο διάστημα. Σημεία όπως η οδός Πειραιώς, η Λ. Αθηνών και η Λ. Θηβών έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και καταστημάτων, καθώς η πληθώρα κενών ακινήτων και το χαμηλό κόστος λειτουργούν ως πόλος έλξης. Στη Λ. Αθηνών η εικόνα μέχρι πρότινος παρέμενε στάσιμη, καθώς η οικονομική κρίση «φρέναρε» τα όποια σχέδια είχαν προκύψει για μετεγκατάσταση σημαντικού αριθμού νέων επιχειρήσεων, που φιλοδοξούσαν να εκμεταλλευθούν τις καλές προσβάσεις και τις χαμηλές τιμές ενοικίασης. Πλέον, μετά την έλευση του ΟΠΑΠ είναι πιθανό να τονωθεί και το σκέλος του εμπορίου, ή έστω να τονωθεί και η ζήτηση νέων γραφείων, δεδομένου ότι ήδη κατασκευάζονται αυτήν την περίοδο δύο νέα ακίνητα, στα οποία όμως οι εργασίες έχουν παραμείνει στάσιμες, εν αναμονή της εύρεσης ενοικιαστών. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ μετακόμισε και επίσημα σε κτίριο 22.000 τ.μ. επί της Λ. Αθηνών 112 πριν από λίγες ημέρες, με φορείς της αγοράς ακινήτων να εκτιμούν ότι η έλευση σημαντικού αριθμού εργαζομένων είναι πιθανόν να λειτουργήσει θετικά για την προσέλκυση και άλλων μισθωτών σε ακίνητα της περιοχής.

Το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.000 εργαζομένους, εκτείνεται σε οκτώ ορόφους και διαθέτει 12.000 τ.μ. ανωδομής, πλέον τεσσάρων υπογείων 10.000 τ.μ. με 250 θέσεις στάθμευσης. Πέραν του ΟΠΑΠ, στη Λ. Αθηνών έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Χρηματιστήριο, η καπνοβιομηχανία Καρέλια, η ασφαλιστική εταιρεία Allianz, η Wind, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα. Στην οδό Πειραιώς, η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά την έλευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τον καθαρισμό και την αναδιαμόρφωση του πρώην κτιρίου της JVC, στο ύψος του Μοσχάτου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το φθινόπωρο προβλέπεται να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της Νέας Δημοκρατίας, που αναμφίβολα θα δημιουργήσει νέες πηγές ζήτησης στην περιοχή, τουλάχιστον σε επίπεδο εστίασης. Σημειωτέον, ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο Athens Heart.

Αντίστοιχα στη Λ. Θηβών, στο ύψος του Αιγάλεω, προβλέπεται να μετακινηθεί τους επόμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε από την ιδιοκτήτρια Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ το κτίριο γραφείων που έχει δημιουργηθεί στη θέση των παλιών αποθηκών της καπνοβιομηχανίας Κεράνη. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα κτίρια γραφείων του λεκανοπεδίου Αττικής, για την ανακατασκευή του οποίου έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή