Στα ξενοδοχεία στοχεύει η Grivalia

Στα ξενοδοχεία στοχεύει η Grivalia

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα χρόνου θεωρείται η πρώτη κίνηση της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ στον τομέα των ξενοδοχειακών ακινήτων, όπου η εταιρεία διερευνά την τοποθέτηση σημαντικών κεφαλαίων τα προσεχή χρόνια. Μία από τις περιπτώσεις που φέρεται να εξέτασε το προηγούμενο διάστημα η εισηγμένη ήταν και αυτή του συγκροτήματος «Αστέρια» στη Γλυφάδα, ένα από τα ακίνητα που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει μέρος της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», σε συνδυασμό με τον νέο Αστέρα της Βουλιαγμένης και ασφαλώς την επένδυση που δρομολογείται στο Ελληνικό.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, επί του παρόντος δεν υφίσταται κάποια συμφωνία επί του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο πάντως συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση της εταιρείας για την τοποθέτησή της στην ανερχόμενη κατηγορία των ξενοδοχειακών ακινήτων.

Ειδικότερα, η εταιρεία μέσω της Grivalia Hospitality ενδιαφέρεται να επενδύσει ακόμα και σε επίπεδο ανάπτυξης οικοπέδων τουριστικού χαρακτήρα, με στόχο την τοποθέτησή της κυρίως στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζονται και μικρότερες μονάδες ή μονάδες χαμηλότερων προδιαγραφών. Σήμερα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει περί τα 200 εκατ. για την ανάπτυξη των τουριστικών επενδύσεών της. Σε συνδυασμό όμως με έναν στρατηγικό επενδυτή και ανάλογα με τον βαθμό της εμπλοκής του, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να αυξηθούν ακόμα και στα 600 εκατ. ευρώ.

Στο μεσοδιάστημα, η Grivalia συνεχίζει τις επενδύσεις της στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων, πραγματοποιώντας προ ολίγων ημερών και την πρώτη της κίνηση μέσω κοινοπρακτικού σχήματος. Συγκεκριμένα, απέκτησε, αντί ποσού 1,625 εκατ. ευρώ, το 50% των μετοχών της εταιρείας Piraeus Port Plaza 1, με το υπόλοιπο 50% να ελέγχεται από την Dimand Real Estate. Το σχήμα πρόκειται να ανακατασκευάσει το ακίνητο που κατέχει η εν λόγω εταιρεία, δηλαδή τις πρώην αποθήκες της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στον Πειραιά. Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων, το οποίο θα φέρει τις σχετικές πιστοποιήσεις της βέλτιστης ενεργειακής και περιβαλλοντικής απόδοσης. Με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, η ανωδομή θα ανέλθει σε 10.500 τ.μ., ενώ παρέχονται υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης, συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ το κτίριο πρόκειται να είναι έτοιμο προς χρήση προς τα μέσα του 2017. Σημειωτέον ότι με την ολοκλήρωση της επένδυσης, η Grivalia προβλέπεται να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% της εταιρείας-ιδιοκτήτριας του ακινήτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή