Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το αρνί και το κατσίκι πριν μαγειρέψουμε

Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το αρνί και το κατσίκι πριν μαγειρέψουμε

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος που θα βάλουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι στον φούρνο, μαθαίνουμε τι προετοιμασία πρέπει να κάνουμε. Ποιο κομμάτι αγοράζουμε, πώς το μαρινάρουμε, τι  μυρωδικά βάζουμε;

Πώς πρέπει να μας ετοιμάσουν το αρνί ή το κατσίκι; 

Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το αρνί και το κατσίκι πριν μαγειρέψουμε-1

Αν θέλουμε ολόκληρα, άκοπα μπούτια, καλό είναι το διευκρινίζουμε με σαφή τρόπο, διότι πολλοί κρεοπώλες συνηθίζουν να «τσακίζουν» το μπούτι με τον μπαλτά σε 3 – 4 σημεία για να ψηθεί καλύτερα. Διαβάστε όλες τις συμβουλές εδώ.


Αρνί ή κατσίκι;

Απαντάμε στο δίλημμα με εμπεριστατωμένες πληροφορίες και γευστικές επισημάνσεις.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ


 Όλα τα μυστικά για το ψήσιμο

Είτε πρόκειται για κομμάτια κρέατος είτε για άκοπα μέρη του ζώου (ολόκληρο μπούτι, σπάλα), καλό είναι το μεγαλύτερο μέρος του ψησίματος (δηλαδή παραπάνω από τον μισό χρόνο) να γίνεται με το κρέας σκεπασμένο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε μελωμένο, ζουμερό ψαχνό, χωρίς να ξεραθεί ή να παρασκουρύνει η επιφάνειά του. Ξεσκεπάζουμε προς το τέλος, για να ροδίσει και να γίνει τραγανή η πέτσα του κρέατος.

Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το αρνί και το κατσίκι πριν μαγειρέψουμε-2

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Πώς θα ξεροψήσουμε το κρέας;

Η καλύτερη επιλογή για ψήσιμο στον φούρνο, ανεξαρτήτως συνταγής, είναι να βάλουμε το κομμάτι κρέατος σε σχάρα. Είτε χρησιμοποιούμε ένα ταψί με δική του σχάρα, είτε αγοράζουμε μια μικρή σχαρίτσα (βρίσκουμε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή χρησιμοποιούμε τη σχάρα του φούρνου αφού τη λαδώσουμε. Βάζουμε από κάτω ένα ταψί για να στάζουν τα λίπη, στο οποίο αν θέλουμε προσθέτουμε πατάτες που θα νοστιμίζουν από τα υγρά του αρνιού ή του κατσικιού. Με αυτόν τον τρόπο, το κρέας θα ξεροψηθεί και δε θα βράσει στα ζουμιά του. 

Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το αρνί και το κατσίκι πριν μαγειρέψουμε-3

 Πασχαλινά ταιριάσματα

Τι κρασί θα πιούμε με τη μαγειρίτσα; Ταιριάζει το Ξινόμαυρο με το αρνάκι; Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης μας δίνει συμβουλές για τις οινικές επιλογές των γιορτινών τραπεζιών. Διαβάστε εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή