Εδώ τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης (κρεατικά – αυγά)

Εδώ τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης (κρεατικά – αυγά)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Βαβουράκη: Ο Μιχάλης Βαβουράκης εκτρέφει βιολογικώ τω τρόπω χοιρινά στα βουνά της Λαμπινής Αγίου Βασιλείου. Εξαιρετικά νόστιμο λίπος και ροζ ψαχνό. Φτιάχνει και χειροποίητα αλλαντικά, όπως και νωπά λουκάνικα. Τηλ. παραγωγού: 6944-457.364, 6979-244.223 (Βιολογικό Κρεοπωλείο Γέρακα, Nora’s Deli – μόνο τα αλλαντικά)  Ÿ

Κρητικά κατσίκια, πρόβατα, αρνιά και ζυγούρια: Βόσκουν σε αλμυρά κατσάβραχα και σπανίζουν στην Αθήνα. Τα έχουμε βρει στα Κρεοπωλεία Κρητικός (Αγ. Ανάργυροι) και Σπιταδάκης (Περιστέρι, με παραγγελία) και στα καταστήματα Χαλκιαδάκης.

Πετεινοί και κουνέλια Φάρμας Αλεξανδράκη: Μικρής παραγωγής ρεθυμνιώτικα πουλερικά και κουνέλια καλής εκτροφής, με μαλακό και στιλπνό κρέας. Τα κουνέλια τους είναι από τα νοστιμότερα της αγοράς. Τηλ. παραγωγού: 28310-55.280 (Θανόπουλος, Χαλκιαδάκης, Κρεοπωλείο Κεντρικόν)

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Ξιδάτο χοιρινό λουκάνικο Κασσάκη: Μαριναρισμένο σε μπαχαρικά και ξίδι για μία-δύο ημέρες, με φυσικό έντερο, καπνισμένο έξοχα με φυσικό τρόπο. Τηλ. παραγωγού: 28910-23.314 (Χαλκιαδάκης, Νομή eshop)

Απάκι κοτόπουλο: Εναλλακτικό, καλοκαπνισμένο και ζουμερό, από κοτόπουλα που εκτρέφονται στα αγροκτήματα Κρήτης της φάρμας Μανωλιτσάκη, στο Πετροχώρι Ρεθύμνου. Σπουδαίος κρητικός μεζές. Τηλ. παραγωγού: 28310-51.309 (Θανόπουλος, Ζουριδάκης, Χαλκιαδάκης)

Καπνιστή πανσέτα φάρμα Αντωνάκη: Μοσχομυρωδάτη, φυσικά καπνισμένη, καρυκευμένη με κρητικά βότανα και θυμαρίσιο μέλι. Θέλει μόνο λίγο ζέσταμα στο τηγάνι. Τηλ. παραγωγού: 28310-21.296 (Θανόπουλος, Care Market)

Σφακιανό Σύγκλινο Πατεράκης: Μόλις το ανοίξετε, θα μυρίσετε τα αρώματα θυμαριού και φασκομηλιάς στα οποία καπνίζεται το χοιρινό κρέας. Απαραιτήτως με ρακή. Τηλ. παραγωγού: 28210-66.121 (Σκλαβενίτης, Market In)

Απάκι Λαμπάκης: Απίθανο χοιρινό καπνιστό, διακριτικά αρωματισμένο με βότανα από το ιστορικό κρεοπωλείο (από το 1890) του Λαμπάκη στο Ρέθυμνο. Τηλ. παραγωγού: 28310-91.491. Στην Αθήνα το βρίσκουμε στο Δίκταμο κ.α.

ΧΟΧΛΙΟΙ & ΑΥΓΑ

Χοχλιοί καθαρισμένοι και συσκευασμένοι «Το Δίκταμο»: Κρητικοί, ψωμωμένοι χοχλιοί, καθαρισμένοι με μηχανικό μέσο και μόνο με νερό, σε συσκευασία 1 κιλού σε διχτάκι, έτοιμοι για το τηγάνι ή την κατσαρόλα, χωρίς κόπο και πλυσίματα. (Το Δίκταμο)

Σαλιγκάρια Κρήτης – Escargot de Crete: Δεν συμπαθώ τα έτοιμα προϊόντα σε βαζάκια, αλλά αυτά τα σαλιγκάρια σε ελαιόλαδο από το Ρέθυμνο είναι πεντανόστιμα. Τηλ. παραγωγού: 6930-825.859 (Yoleni’s, Κάβα Δροσιά, Αύρα, Λεβόν Τσερτσιάν, Χοχλιδάκι)

Βιολογικά Αυγά Αγροκτήματα Κρήτης: Οι κότες απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων και τρέφονται μόνο με βιολογικές τροφές. Τηλ. Παραγωγού: 28310-51.309 (Μελιγαία, Βιολογικό Χωριό, επιλεγμένα ΑΒ Βασιλόπουλος)

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Γιαούρτι Μπαχρής: Bιολογικό, ορεινό από το Αμάρι. Με 6% λιπαρά, από πρόβειο γάλα της δικής του καθετοποιημένης μονάδας. Έχει δυνατό βοτανικό άρωμα και είναι «σπιτικό» στην υφή. Τηλ. παραγωγού: 6970-047.808 (Κάμπος Biomarket, Nora’s Deli)

Πρόβειο γάλα Συλλιγάρδος: Δυσεύρετο πρόβειο γάλα, μυρωμένο από ενδημικά βότανα με τα οποία τρέφονται τα ζώα. Γλυκιά, χωριάτικη γεύση. Τηλ. παραγωγού: 28410-34.113 (Χαλκιαδάκης)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή