Γαστρονόμος: Αυγά ποσέ με σάλτσα ντομάτας

Γαστρονόμος: Αυγά ποσέ με σάλτσα ντομάτας

Το καλύτερο πρωϊνό για όσους αγαπούν και τα αυγά και τη ντομάτα. Για όλους δηλαδή(!)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4
 4 αυγά
 2 κουτ. σούπας ξίδι
 4 φέτες ψωμί σίκαλης
 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
 1 ξερό κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
 1/2 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 1 κλαράκι ρίγανη (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή)
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ: Γεμίζουμε μέχρι τη μέση μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Ρίχνουμε το ξίδι και μετριάζουμε τη φωτιά.

Σπάμε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολάκι, το ρίχνουμε απότομα στην κατσαρόλα με το νερό και το ξίδι και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι του. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.

Αν θέλουμε να δώσουμε πιο ωραίο σχήμα στα αυγά μας, ψαλιδίζουμε τις «άτακτες» άκρες του ασπραδιού.

Ζεσταίνουμε τις φέτες του ψωμιού σε μια φρυγανιέρα ή τοστιέρα. Απλώνουμε πάνω στο ψωμί τη σάλτσα ντομάτας, βάζουμε από πάνω από ένα αυγό ποσέ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Τίνα Webb

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή