Γαστρονόμος: Δύο κεμπάπ κοτόπουλου για την Κυριακή

Γαστρονόμος: Δύο κεμπάπ κοτόπουλου για την Κυριακή

Κεμπάπ κοτόπουλου με σουμάκ και τσιμένι και κεμπάπ κοτόπουλου με γιαουρτοσάλτσα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεμπάπ κοτόπουλου με σουμάκ και τσιμένι

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

Γαστρονόμος: Δύο κεμπάπ κοτόπουλου για την Κυριακή-1

Υλικά

Τεμάχια: 18

1 κιλό κιμάς από μπούτι κοτόπουλου

1 κουτ. σούπας σουμάκ

1 κουτ. γλυκού τσιμένι(προαιρετικά είναι το μπαχαρικό του περιβλήματος του παστουρμά, το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα)

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο

1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γιαουρτοσάλτσα

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Λαδώνουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε το μείγμα σε στενόμακρα κεμπάπ, με πάχος περίπου 3 εκ. και μήκος 15 εκ.

Ψήσιμο

Λαδώνουμε τα κεμπάπ και τη σχάρα της ψησταριάς και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές

Η δοκιμή μας

Ψήσαμε τα κεμπάπ σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 5 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη γιαουρτοσάλτσα και πατάτες τηγανητές.

Κεμπάπ κοτόπουλου με γιαουρτοσάλτσα

Συνταγή: Νίκη Τρέσσου

Γαστρονόμος: Δύο κεμπάπ κοτόπουλου για την Κυριακή-2

15′ προετοιμασία

8′ ψήσιμο

30′ αναμονή

Σύνολο: 53 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 8

500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι

1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό

3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού κακουλέ, σε σκόνη (λέγεται και καρδάμωμο)

1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γιαουρτοσάλτσα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ο χυμός 1 μικρού λεμονιού

1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα

30 ml ελαιόλαδο

αλάτι

Διαδικασία

Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 8 μακρόστενα κεμπάπ γύρω από μεταλλικές ή από μπαμπού σούβλες.

Ψήσιμο

Λαδώνουμε τα κεμπάπ και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Η δοκιμή μας

Ψήσαμε τα κεμπάπ σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή