Πού πίνουν τον καφέ τους τώρα οι Θεσσαλονικείς;

Πού πίνουν τον καφέ τους τώρα οι Θεσσαλονικείς;

Πού θα απολαύσουμε κι εμείς ένα ωραίο ζεστό φλιτζάνι αν βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη; Τρία καινούργια στέκια για ποιοτικό καφέ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα απολαύσουμε κι εμείς ένα ωραίο ζεστό φλιτζάνι αν βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη; Τρία καινούργια στέκια για ποιοτικό καφέ στη συμπρωτεύουσα.

Πού πίνουν τον καφέ τους τώρα οι Θεσσαλονικείς;-1

Valenio

Πιστοποιημένος από το Speciality Coffee Association, εκπαιδευτής και κριτής σε πρωταθλήματα καφέ, ο Βαλάντης Λαμπριανίδης (ή αλλιώς Valenio) μιλάει με ενθουσιασμό για την εξέλιξη του καφέ με την οποία ασχολείται την τελευταία εικοσαετία. Ο κομψός χώρος του cafe-καφεκοπτείου που έστησε στην Ικτίνου προσφέρει μόνο speciality επιλογές και συχνά φιλοξενεί σεμινάρια και γευσιγνωσίες. Αυτή την εποχή βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, έναν φινετσάτο εσπρέσο από την Αιθιοπία, με νότες μαύρου τσαγιού και σοκολάτας γάλακτος και έναν εξαιρετικό, φρουτώδη φίλτρου από την Ινδονησία. Και ο ελληνικός πάλι δεν πάει πίσω καθώς αλέθεται σε πετρόμυλο τη στιγμή της παραγγελίας και ψήνεται σε μπρίκι. Για τους επίδοξους home baristi, όλες οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στα ροφήματα είναι διαθέσιμες και για το σπίτι.

Ικτίνου 6, Θεσσαλονίκη, Τ/2311-291.518

Δεκαepτά

Στα λίγα τετραγωνικά του το 17 χωράει φυτά, ντιζαϊνάτα μηχανήματα σε παστέλ αποχρώσεις, κρεμαστά λαμπιόνια και μια μικρή μπάρα απ’ την οποία παρασκευάζονται ποιοτικά ροφήματα όλη την ημέρα. Το χαριτωμένο café, που βρίσκεται στην «εναλλακτική» οδό Αλεξάνδρου Σβώλου,  όχι μόνο φέρνει πρώτη ύλη από την Samba Cafè Coffee Roasters αλλά τη μεταχειρίζεται και τη σερβίρει με προσοχή στη λεπτομέρεια. Εκτός από τα λίγα τραπέζια στο πεζοδρόμιο μπορεί κανείς να καθίσει και στο πατάρι που προσφέρεται για διάβασμα ή δουλειά στο λάπτοπ. Τον κατάλογο συμπληρώνουν smoothies, χυμοί, μικρά σνακ αλλά και κοκτέιλ, κλασικά και signature.

Αλεξάνδρου Σβώλου 24, Θεσσαλονίκη, Τ/2310-270.063

Peach Boy

Το Peach Boy με σήμα το ροδάκινο έχει προσέξει πολύ τη διακόσμησή του αλλά δεν έχει ξεχάσει να φροντίσει πολύ και τον καφέ. Δίπλα στις καμάρες και τις νέον επιγραφές βρίσκεται το όμορφο μπαρ όπου εκτός από photo op προσφέρει και ροφήματα με καφέ από το Valenio (είναι το μόνο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, πέραν του ομώνυμου, που φιλοξενεί τον καφέ του). Για συνοδευτικό βρίσκουμε από κρουασάν με speck και πέστο μέχρι bagel γεμιστό με bresaola και μαγιονέζα τρούφας. Μικρές σαλάτες, γλυκά και acai bowls συμπεριλαμβάνονται επίσης στο μενού.

Ερμού 44, Θεσσαλονίκη, Τ/6980-52.28.58

Πού πίνουν τον καφέ τους τώρα οι Θεσσαλονικείς;-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή