Τρεις αθηναϊκές ταβέρνες με ιστορία

Τρεις αθηναϊκές ταβέρνες με ιστορία

Στις γειτονιές της Αθήνας αυτές οι ταβέρνες συνεχίζουν να σερβίρουν τις σπεσιαλιτέ τους με μια δόση ιστορίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καραβίτης

Σε λίγα χρόνια κλείνει έναν αιώνα λειτουργίας αλλά ούτε το μενού ούτε το ντεκόρ έχουν αλλάξει στο ιστορικό ταβερνάκι του Παγκρατίου με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα στο εσωτερικό και την καταπράσινη αυλή ακριβώς απέναντι, όπου μεταφέρεται η δράση το καλοκαίρι. Εκτός από φίνες μπριζόλες και παϊδάκια παραγγέλνουμε οπωσδήποτε τους αρωματικούς, ζουμερούς κεφτέδες. 
Παυσανίου 4, Παγκράτι, Τ/210-72.15.155

Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου

Από το 1930 η Ταβέρνα του Κατσόγιαννου σερβίρει νοστιμιές σε μια όμορφη γειτονιά της Δραπετσώνας. Από τους κεφτέδες με ούζο, με πατάτες κομμένες στο χέρι, μέχρι το χειροποίητο κεμπάπ και τους τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες οι μεζέδες τους είναι ένας και ένας. Τους απολαμβάνουμε χαζεύοντας τις παλιές φωτογραφίες και τις διαφημιστικές αφίσες μιας άλλης εποχής που κοσμούν τους τοίχους. Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, Τ/211-31.15.555

Κληματαριά

Λειτουργεί από το 1927 και όσο η πόλη αλλάζει γύρω της η Κληματαριά παραμένει σημείο αναφοράς για το κέντρο. Στην αυλή της παίρνουμε μια γεύση από την ιστορία της Αθήνας και στα τραπέζια της χορταίνουμε τρώγοντας εξαιρετικούς λαχανοντολμάδες, χοιρινό κότσι με πατάτες -που μαγειρεύεται στη γάστρα με το πυρόχωμα-, γίγαντες πλακί, χουνκιάρ μπεγεντί, σαλιγκάρια στιφάδο αλλά και γίδα βραστή, όταν πιάνει το πολύ κρύο. 
Πλατεία Θεάτρου 2, Τ/210-32.16.629 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή