Γαστρονόμος: Τα αγαπημένα μας «χειμερινά» παγωτά στο κέντρο της Αθήνας

Γαστρονόμος: Τα αγαπημένα μας «χειμερινά» παγωτά στο κέντρο της Αθήνας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γαστρονόμος επιλέγει τα αγαπημένα «χειμερινά» παγωτά στο κέντρο της Αθήνας. Ώρα για πυκνές γεύσεις, μπαχαρικά, κάστανα και φρούτα εποχής.

Το «τυχερό» σορμπέ του Django

Γαστρονόμος: Τα αγαπημένα μας «χειμερινά» παγωτά στο κέντρο της Αθήνας-1
Παγωτό ρόδι, στο Django/ Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Γαστρονόμος: Τα αγαπημένα μας «χειμερινά» παγωτά στο κέντρο της Αθήνας-2
Παγωτό ρόδι, στο Django

Ναι, το ομολογούμε: τα φρούτα του χειμώνα μας φαίνονται λιγότερο φαντεζί και συναρπαστικά, αλλά, ευτυχώς, υπάρχει το ρόδι με τα λαμπερά, στραφταλιστά σποράκια του, σαν μικρά ρουμπίνια – χάρμα να το βλέπεις, αλλά και να το γεύεσαι. Στo Django, που το αγαπήσαμε φέτος το καλοκαίρι, φτιάχνουν ένα εντυπωσιακό σορμπέ με ρόδι -το τυχερό φρούτο των γιορτών- σε έντονο ροζ χρώμα που οφείλεται αποκλειστικά στον φυσικό χυμό του φρούτου. Χρησιμοποιούν βιολογικά ρόδια της βραβευμένης καλλιεργήτριας Δήμητρας Τσακίρη -τα ξεζουμίζουν, μάλιστα, στο χέρι για να αποφύγουν την πολλή στιφάδα- και ιταλική μαρέγκα από φρέσκα βιολογικά αυγά.

Βεΐκου 15, Κουκάκι, τηλ. 6937 395363

Η εποχή του τρύγου σε κυπελάκι, από το Epik

Γαστρονόμος: Τα αγαπημένα μας «χειμερινά» παγωτά στο κέντρο της Αθήνας-3
Epik / Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Την περίοδο του τρύγου, στη ρετρό τζελατερία της πλατείας Μαβίλη σερβίρουν παγωτό μουστοκούλουρο. Η βάση του φτιάχνεται -όπως εξάλλου και οι υπόλοιπες κρέμες τους- με αγελαδινό γάλα από τη Μονή Τιμίου Σταυρού Κορίνθου, σε συνδυασμό με κανέλα και κομματάκια από τα περίφημα μουστοκούλουρα του Αρτοποιείου Δαρεμά, στο Μαρκόπουλο – πωλούνται και ατόφια στο κατάστημα. Στις εποχιακές γεύσεις περιλαμβάνονται επίσης σορμπέ ρόδι με μελισσόχορτο και μια vegan πρόταση με γάλα αμυγδάλου και αγιορείτικο κέικ με σταφίδες, καρύδια, κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, τηλ. 210 6464105

Χιονισμένες κορυφές στο Le Greche

Γαστρονόμος: Τα αγαπημένα μας «χειμερινά» παγωτά στο κέντρο της Αθήνας-4
Παγωτό Mont Blanc στο Le Greche/ Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Στο Le Greche ξεκινούν αυτή τη περίοδο να φτιάχνουν παγωτό Mont Blanc, εμπνευσμένο από τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων και το ομώνυμο, old school γλυκό. Περιλαμβάνει ανθόγαλα, πατέ κάστανου, κομμάτια από μαρόν γλασέ και μαρέγκες βανίλιας. Όταν σφίγγουν τα κρύα, δοκιμάστε και τις πιο «βαριές», πυκνές γεύσεις του, όπως το Cubano που θυμίζει έντονα σοκολατίνα και περιέχει παντεσπάνι ποτισμένο με ρούμι και καφέ. Σας προτείνουμε να πάρετε και μια μπάλα σοκολάτα γάλακτος με κροκάν από γιορτινό ιταλικό Torrone.

Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, τηλ. 216 7006458, Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, τηλ. 213 0416299

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή