Σαλάτες της άνοιξης για το πασχαλινό τραπέζι

Σαλάτες της άνοιξης για το πασχαλινό τραπέζι

Είναι μέρα για σαλάτες με μαρούλι –Πάσχα δεν γίνεται χωρίς την αφεντιά τους– κι άλλους εξίσου ωραίους συνδυασμούς με τρυφερές αγκινάρες και σπαράγγια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζί με την Ανάσταση, την αναγέννηση του καλού, έρχεται και το ξύπνημα της γης. Καταμεσής της άνοιξης, με την φύση να κεντάει αγριολούλουδα και άγρια χόρτα στους αγρούς, στις πλαγιές των βουνών, ακόμη και στους λόφους της πόλης, τα λαχανικά στα μποστάνια δίνουν υλικό για θαυμάσιες σαλάτες, που φέρνουν όλη αυτή τη ζωντάνια στο γιορτινό τραπέζι. Δίπλα στα κοκορέτσια, τα γαρδουμπάκια, τα φρυγαδέλια, το τρυφερό αρνί με τη λιμπιστική πετσούλα, φρέσκιες, πράσινες, δροσάτες, με λεμονάτες-ξιδάτες σάλτσες, έρχονται να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα των πασχαλινών κρεατικών.

Η μαρουλοσαλάτα με τα φρέσκα μυρωδικά, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά και μάραθο, μαϊντανό, φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού, που της πάνε εξίσου, είναι η πιο κλασική της λαμπριάτικης παρέας. Μπορούμε να της προσθέσουμε και τα αυγά που τσουγκρίσαμε, κόβοντάς τα στη μέση και φτιάχνοντας με τους κρόκους μια πολύ νόστιμη κρέμα που γεμίζει τα ασπράδια. Να την πλουτίσουμε με κάπαρη και πιπεριές τουρσί ή με αβοκάντο, ψητά καρύδια και λίγα ντοματίνια για χρώμα. Είναι πολύ πιο νόστιμα από τις ντομάτες που θέλουν καιρό ακόμη να γλυκάνουν. Αντί να ψιλοκόψουμε το μαρούλι, μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα με τις καρδιές του, λιαστές ντομάτες κι αγκινάρες, που είναι κι αυτές στα ωραία τους αυτό τον καιρό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή