Πίτα με τόνο και βραστά αυγά: Empanada de atun

Πίτα με τόνο και βραστά αυγά: Empanada de atun

Η γέμιση αυτή είναι χαρακτηριστική της Γαλικίας και βέβαια έχει σαν βάση το ψάρι, ιδιαίτερα τον φρέσκο τόνο, αφού υπάρχει εύκολη πρόσβαση στον Ατλαντικό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γέμιση αυτή είναι χαρακτηριστική της Γαλικίας και βέβαια έχει σαν βάση το ψάρι, ιδιαίτερα τον φρέσκο τόνο, αφού υπάρχει εύκολη πρόσβαση στον Ατλαντικό.

Το μείγμα συμπληρώνεται με τσιγαρισμένα κρεμμύδια, σκόρδο και πράσινες πιπεριές.

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 25 x 30 εκ.

Για τη ζύμη

  • 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 85 ml φρέσκο, πλήρες γάλα, ζεστό
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 αυγά
  • 85 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 85 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα)

Για τη γέμιση

  • 4 αυγά (σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (εμείς, λόγω εποχικότητας, μπορούμε να βάλουμε πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, καλά στραγγισμένη)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. τόνος από κονσέρβα (καθαρό βάρος), προτιμότερο Αλοννήσου
  • αλάτι, καυτερή πάπρικα

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή