Κλείνουμε τραπέζι στους πεζόδρομους της Αθήνας: 12 αγαπημένα μαγαζιά

Κλείνουμε τραπέζι στους πεζόδρομους της Αθήνας: 12 αγαπημένα μαγαζιά

Τώρα που έπιασε να καλοκαιριάζει, συναντιόμαστε, μεσημέρι ή βράδυ, στις αστικές ανοιχτωσιές του κέντρου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά διαφορετικά μαγαζιά στήνουν τα δικά τους σενάρια στα πεζοδρομημένα κομμάτια του κέντρου της Αθήνας. Εμείς διαλέξαμε κάποια για μια στάση το πρωί ή το μεσημέρι, για καφέ και κάτι ελαφρύ, αλλά και το βράδυ, για φαγητό, κρασί, ούζο, μπίρα ή κοκτέιλ − ούτως ώστε να…σβήσει ωραία η μέρα.

Dopios: Μεζέδες αλά Πέσκιας

Όταν ο Χριστόφορος Πέσκιας αποφασίζει να κάνει μεζέδες, ξέρεις ότι όσα θα έρθουν στο τραπέζι μόνο βαρετά δεν θα είναι. Σ’ αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο που απλώνει τα τραπέζια του απέναντι από το βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, στη στροφή για την Κλαυθμώνος, χαίρεσαι εκείνες τις γαριδούλες «ποπ κορν», τα πολύ ωραία γλυκάδια με τη σάλτσα από καυτερές πιπεριές κέρατο που τους πάει πολύ, τα κεμπάπ με την κρέμα αβοκάντο. Πάρε και τα κεφτεδάκια «του άλλου μαγαζιού» (το Balthazar εννοεί ο ποιητής) και τις τριπλοτηγανισμένες πατάτες και τσέκαρε και τη λίστα με τα ελληνικά τυριά, αλλαντικά και άλλα προϊόντα που έχει διαλέξει από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, βρίσκεις ωραία πράγματα σ’ αυτή τη μίνι κολεξιόν. Α.Σ.

Σκουλενίου 1, Τ/210-33.10.049

Loco: Αυτά τα τάκος είναι διαφορετικά

Καλαμιώτου και Σκουζέ, Αθηναγόρας Κωστάκος και Λέλος Γεωργόπουλος, μοντέρνες νοστιμιές με μεξικάνικο χρώμα και σύγχρονο χαρακτήρα και κοκτέιλ με τεκίλα και μεσκάλ τι μας κάνουν; Ένα προχωρημένο μεξικάνικο με cool, νόστιμο και προσεγμένο φαγητό, χαρούμενο και εξωστρεφές. Τρωγοπίνεις, χαζεύεις τα μεσημεριανά ή νυχτερινά σουλάτσα του κόσμου στο κέντρο και… ξεσκονίζεις από τους ώμους σου όσα βαραίνουν τη μέρα. Ξεχωρίζω τις κεσαδίγιας με την καραμελωμένη πανσέτα, το εξωτικό μπλε καβούρι σεβίτσε με μάνγκο και πιπεριά ancho και τα tacos με γύρο από ιβηρικό χοιρινό. Την επόμενη φορά θέλω να δοκιμάσω κι αυτά με τον τόνο και το pico de gallo φρούτων, κάπως μου έχουν ξεφύγει. Α.Σ.

Kαλαμιώτου 15, Τ/210-33.18.778

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή