Γαρίδες: 23 συνταγές που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γαρίδες: 23 συνταγές που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Συμβουλές αγοράς, μυστικά για το καθάρισμα και το σωστό μαγείρεμα από τον μέτρ Λευτέρη Λαζάρου και μαζί 23 λαχταριστές συνταγές που απογειώνουν τις αγαπημένες μας γαρίδες

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι γαρίδες βρίσκουμε στην αγορά

Μικροσκοπικό Συμιακό γαριδάκι, γαριδούλα Αιγαίου ή κόκκινη Κοιλάδας Αργολίδας, ραβδωτή γάμπαρη Αμβρακικού και Πλαταμώνα. Οι ελληνικές γαρίδες έχουν καθεμία τη νοστιμιά της, το μέγεθός της, τη δική της εποχή αλίευσης και διάθεσης, το διαφορετικό της μέγεθος (μην ανησυχήσετε για τις προαναφερθείσες γαριδούλες, είναι απλώς φύσει μικροσκοπικές και όχι γόνος, που τον αποφεύγουμε αυστηρά). Τις βρίσκουμε νωπές σε ψαρομανάβικα και κεντρικές ψαραγορές, την καθεμία στην εποχή της. Η ζήτηση στην Ελλάδα είναι απίθανα υψηλή. Κάτι το καλοκαίρι που ζητά γαριδομεζέ δίπλα στο κύμα, κάτι οι νηστείες, η περιορισμένη ελληνική παραγωγή δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή