Στα νότια προάστια δύσκολα βρίσκεις καλό σουβλάκι. Δεν υπάρχει παράδοση, όπως στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Τα περισσότερα σουβλατζίδικα είναι νέας γενιάς ή αλυσίδες με προψημένα κρέατα, πίτες αμφιβόλου προέλευσης, σκληρές και μπαγιάτικες πολλές φορές, έτοιμο τζατζίκι και σέρβις απρόσωπο. Αν ψάχνεις, όμως, βρίσκεις. Ψάχνοντας, λοιπόν, ανακαλύψαμε κι εμείς κάποια –ομολογουμένως λίγα– παραδοσιακά σουβλατζίδικα που έχουν αντέξει στον χρόνο, διατηρούν τις αυθεντικές γεύσεις και την ατμόσφαιρα της εξοχικής γειτονιάς, όπως ήταν κάποτε αυτές οι περιοχές, και γίνονται η αφορμή να «αρμενίσουμε» στα μέρη τους.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο