Burnt cheesecake – Καμένο τσίζκεϊκ Βάσκων (βίντεο)

Burnt cheesecake – Καμένο τσίζκεϊκ Βάσκων (βίντεο)

Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή για burnt cheesecake ή καμένο τσίζκεϊκ των Βάσκων! Βγαίνει κρεμώδες και βελούδινο, με νύξεις καραμέλας λόγω της καμένης επιφάνειας.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει γίνει μυθικό αυτό το τσίζκεϊκ που διεκδικεί το βραβείο του πιο άσχημου τσίζκεϊκ στον κόσμο. Με σκούρα επιφάνεια, καμένη εδώ κι εκεί, μεγάλες ρωγμές και καμένη λαδόκολλα τριγύρω, μπορεί να σε μπερδέψει ότι κάτι πήγε τελείως λάθος! Κι όμως, είναι από τα πιο νόστιμα τσίζκεϊκ, όπως συμφωνούν όσοι το έχουν δοκιμάσει, και είναι πολλοί. Διάσημοι σεφ έχουν προσπαθήσει να το αναπαράγουν και το έχουν βάλει στα μενού τους -όπως ο Tomos Parry από το Brat (Λονδίνο), οι Grant Achatz, Mike Bagale και David Beran των εστιατορίων Alinea και Next (Σικάγο) και ο δικός μας Σωτήρης Κοντιζάς στο Proveleggios στον Κεραμεικό-, και bloggers και instagrammers σε όλο τον κόσμο το έχουν ποστάρει δημιουργώντας μια τεράστια μόδα γύρω από ένα γλυκό που είναι γνωστό ως καμένο τσιζκεϊκ των Βάσκων ή burnt basque cheesecake. Στην πατρίδα του, όμως, στο Σαν Σεμπαστιάν είναι γνωστό απλώς ως Tarta de queso de la Vina, δηλαδή τάρτα τυριού από το la Vina. Πρόκειται για μια σύγχρονη δημιουργία του σεφ Santiago Rivera, ο οποίος ξεκίνησε να το φτιάχνει το 1990 για το εστιατόριό του La Vina στο Σαν Σεμπαστιάν. Η συνταγή του δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό, την έχει δείξει ο ίδιος σε βίντεο και είναι πρόθυμος να τη μοιραστεί με κάθε τουρίστα που πηγαίνει στο εστιατόριο. Το γλυκό είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και σύμφωνα με το site του εστιατορίου, στο top 10 των ισπανικών τσίζκεϊκ που δημοσίευσε η εφημερίδα ΑΒC κατέχει την έκτη θέση. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποια είναι τα πέντε προηγούμενα, αφού πραγματικά η γεύση του είναι θεϊκή και δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε κάτι καλύτερο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT