Νησιώτικες αυλές, διακοπές, μπάνια – η γλυκιά και δροσερή γεύση του ώριμου φραγκόσυκου είναι συνυφασμένη με το καλοκαίρι. Το φρούτο-σύμβολο της εποχής είναι λιγάκι δύστροπο (το προτιμάμε όταν υπάρχει τριγύρω κάποιος πρόθυμος να μας το καθαρίσει) και αυτός είναι πιθανά ένας από τους λόγους που λίγο πολύ μένει στην «αφάνεια». Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι τολμηροί Έλληνες παραγωγοί που το αξιοποιούν φτιάχνοντας ιδιαίτερα προϊόντα. Πώς θα σας φαινόταν ένα τσάτνεϊ, ένα παγωτό ή ακόμα και μια μπίρα με φραγκόσυκο; Δοκιμάσαμε και προτείνουμε.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο