Κεφτεδάκια: το φαγητό του καλοκαιριού! 24 συνταγές με μοσχαρίσιο κιμά

Κεφτεδάκια: το φαγητό του καλοκαιριού! 24 συνταγές με μοσχαρίσιο κιμά

Όλοι οι τρόποι για να μαγειρέψουμε νόστιμους, αφράτους, ζουμερούς κεφτέδες και 24 μοναδικές συνταγές για να τους απολαύσουμε σε διάφορες εκδοχές

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί επιλέγουμε μοσχαρίσιο κιμά;

Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι η κλασική επιλογή για κεφτεδάκια, καθώς η λεπτή μυρωδιά του αρέσει σε όλους. Συνήθως προέρχεται από ψαχνό μοσχαριού 9-12 μηνών – αυτό στην αγορά το βρίσκουμε ως βόειο. Το μικρότερο σε ηλικία ζώο, δηλαδή το μοσχαράκι γάλακτος, συνήθως δεν χρησιμοποιείται για την παρασκευή κιμά (εκτός κι αν το ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας), γιατί θεωρείται εκλεκτό κρέας που προορίζεται για άλλου είδους μαγειρέματα, ενώ το βοδινό κρέας (από μεγαλύτερο ζώο, 15 μηνών και άνω) –που επίσης θεωρείται κρέας μεγάλης νοστιμιάς– είναι δυσεύρετο, ιδίως στις μεγάλες πόλεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή