Γιατί επιλέγουμε μοσχαρίσιο κιμά;
Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι η κλασική επιλογή για κεφτεδάκια, καθώς η λεπτή μυρωδιά του αρέσει σε όλους. Συνήθως προέρχεται από ψαχνό μοσχαριού 9-12 μηνών – αυτό στην αγορά το βρίσκουμε ως βόειο. Το μικρότερο σε ηλικία ζώο, δηλαδή το μοσχαράκι γάλακτος, συνήθως δεν χρησιμοποιείται για την παρασκευή κιμά (εκτός κι αν το ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας), γιατί θεωρείται εκλεκτό κρέας που προορίζεται για άλλου είδους μαγειρέματα, ενώ το βοδινό κρέας (από μεγαλύτερο ζώο, 15 μηνών και άνω) –που επίσης θεωρείται κρέας μεγάλης νοστιμιάς– είναι δυσεύρετο, ιδίως στις μεγάλες πόλεις.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr