Αρνί μαγειρευτό με τζάνερα (άγουρα κορόμηλα) και ανθόγαλα

Αρνί μαγειρευτό με τζάνερα (άγουρα κορόμηλα) και ανθόγαλα

Αρνί μαγειρευτό με τζάνερα, ένα θεσπέσιο μαγειρευτό, με εξαίσια αρώματα και μια φρουτένια και γαλατένια ξινάδα που δροσίζουν το λιπαρό κρέας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το αρνί μαγειρευτό με τζάνερα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι, τον κόλιανδρο, τους σπόρους κύμινου, το ξυλάκι κανέλας και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρέας και ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά. Ρίχνουμε το λεμόνι και αλατοπίπερο και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Βράζουμε μέχρι το κρέας να μελώσει και το ψαχνό να αφαιρείται εύκολα από το κόκαλο.

Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά. Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα (προσοχή μη διαλυθούν) και να πήξει η σάλτσα.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή