Τα πιο μικρά ρεβύθια στη χώρα καλλιεργούνται στο Φαλατάδο της Τήνου

Τα πιο μικρά ρεβύθια στη χώρα καλλιεργούνται στο Φαλατάδο της Τήνου

Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος με τον γιο του Γιώργο, μας ξεναγούν στα ξερικά χωράφια τους, όπου καλλιεργούν ακόμη την παλιά ντόπια ποικιλία μικρόσπερμων ρεβυθιών της Τήνου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχε γεμίσει τη χούφτα του με δεκάδες μικρά καφετιά σποράκια, δύο φορές μικρότερα από τα ρεβύθια που βρίσκουμε συνήθως στα σούπερ μάρκετ και αρκετά πιο σκούρα. Κρατούσε ανάμεσα στα χέρια του τον πολύτιμο καρπό που βγάζει ο τόπος του – τον είχε φυλαγμένο για σπόρο– και μας τα έδειχνε με καμάρι. Ύστερα γέμισε μικρά ποτηράκια με δροσερό κερασό –ένα ποτό με ρακή, κεράσια, πετιμέζι και κανελογαρίφαλα– και μας κάθισε στην αποθήκη για να διηγηθεί την ιστορία του. Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος ή Κουρουλιό, όπως είναι το παρανόμι του στο χωριό (επειδή ήταν γοργοπόδαρος και πατούσε στις μύτες των ποδιών), είναι κυνηγός και αγρότης. Ζει στον Φαλατάδο, ένα ορεινό χωριό της Τήνου, μαζί με την οικογένειά του, κι έχει τα γραφεία του έξω στα χωράφια με τα ρεβύθια, όπως λέει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή