Σοκολατόπιτα κλασική, σιροπιαστή και με γλάσο σοκολάτας

Σοκολατόπιτα κλασική, σιροπιαστή και με γλάσο σοκολάτας

Η αγαπημένη σοκολατόπιτα! Το κέικ σιροπιάζεται με σοκολατένιο σιρόπι και καλύπτεται με γλάσο σοκολάτας. Πολλές ακόμα συνταγές στο Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα!

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 50′ προετοιμασία
  • 35′ ψήσιμο
  • Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά

Μερίδες: 12

Για το σιρόπι

  • 200 ml (1 κούπα) νερό
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας κακάο (30 γρ.)
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Για το κέικ

  • 180 γρ. (1 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το σκεύος
  • 80 γρ. (3/4 κούπας) κακάο
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 250 ml (1 + 1/4 κούπας) ζεστό γάλα
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το σκεύος
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Για το γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
  • 80 γρ. κουβερτούρα λευκή

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή