Η αρβανίτικη κουζίνα στα Μεσόγεια: Συνταγές από τα παλιά στο τραπέζι του σήμερα

Η αρβανίτικη κουζίνα στα Μεσόγεια: Συνταγές από τα παλιά στο τραπέζι του σήμερα

Βράχια, βοσκοτόπια και λιόδεντρα χαρακτηρίζουν το τοπίο της Κερατέας και όλης της γύρω περιοχής. Εδώ η κουζίνα έχει την σφραγίδα της Αττικής γης και των αγαθών της

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοικοι της Κερατέας και γενικότερα των Μεσογείων είχαν –και μάλλον εξακολουθούν να έχουν– τη φήμη λιτοδίαιτων ανθρώπων. Τη σκληραγωγημένη από την ανηλεή αγροτική ζωή φύση τους εκθειάζουν πλήθος περιηγητών που επισκέπτονταν τα Μεσόγεια τον 19ο αιώνα και νωρίτερα, και η φήμη της μεγάλης οικονομίας τους στο φαγητό συνεχίζει να τους ακολουθεί.

Μοιάζει παράδοξο, αλλά, αν ήταν να κοπούν έξοδα από κάτι, αυτό το «κάτι» ήταν το φαγητό. Υπήρχε η αυτάρκεια από τα μποστανικά, τα στάρια, τα λιόδεντρα και τα αμπέλια για το καθημερινό φαγητό σε μικρές ποσότητες, ίσα να βγει η χρονιά, και αυτό αρκούσε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή