From Paris: Τα εθιστικά γαλλικά τυριά του Cyril και της Sylvie

From Paris: Τα εθιστικά γαλλικά τυριά του Cyril και της Sylvie

Στη μικρή φρομαζερί στην Αγία Παρασκευή η Sylvie μιλάει για το τυρί και το πρόσωπό της φωτίζεται. Για χάρη του, άλλωστε, άλλαξε επάγγελμα και χώρα.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες μέρες που επισκέφτηκα τη μικρή μπουτίκ γαλλικών τυριών της Αγίας Παρασκευής, ο Cyril έλειπε, χρειάστηκε να ταξιδέψει εκτάκτως στη Γαλλία, οπότε στην κολεξιόν τους με ξενάγησε η Sylvie. Μου ‘πε για την αγάπη τους για το τυρί, για το πώς πριν από μερικά χρόνια αποφάσισαν να το σπουδάσουν. Και στη συνέχεια να το μεταδώσουν, να το μοιραστούν. Εκείνη μαθήτευσε στον Androuet, εκείνος στον Fouchereau, περίφημο fromager, που φέρει και τον τιμητικό τίτλο του Meilleur Ouvrier de France (που πρακτικά σημαίνει ότι είναι από τους καλύτερους στον τομέα του). Αλλά αυτή η επαγγελματική στροφή, δεν ήταν η μόνη μεγάλη αλλαγή για το ζευγάρι. Το πρώτο τους τυράδικο αποφάσισαν να το ανοίξουν στην Ελλάδα. Όπως μου εξήγησε η Sylvie, o Cyril από μικρός έκανε διακοπές στη Σκύρο με τους γονείς του, οπότε και στην κοινή τους ζωή συνέχισαν την «παράδοση» − πολλά καλοκαίρια έρχονταν στη χώρα μας μαζί με τα τρία τους παιδιά. Το 2018 άφησαν το Παρίσι κι εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα κι έναν χρόνο μετά άνοιξαν το From Paris.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή