Πριν από λίγες μέρες που επισκέφτηκα τη μικρή μπουτίκ γαλλικών τυριών της Αγίας Παρασκευής, ο Cyril έλειπε, χρειάστηκε να ταξιδέψει εκτάκτως στη Γαλλία, οπότε στην κολεξιόν τους με ξενάγησε η Sylvie. Μου ‘πε για την αγάπη τους για το τυρί, για το πώς πριν από μερικά χρόνια αποφάσισαν να το σπουδάσουν. Και στη συνέχεια να το μεταδώσουν, να το μοιραστούν. Εκείνη μαθήτευσε στον Androuet, εκείνος στον Fouchereau, περίφημο fromager, που φέρει και τον τιμητικό τίτλο του Meilleur Ouvrier de France (που πρακτικά σημαίνει ότι είναι από τους καλύτερους στον τομέα του). Αλλά αυτή η επαγγελματική στροφή, δεν ήταν η μόνη μεγάλη αλλαγή για το ζευγάρι. Το πρώτο τους τυράδικο αποφάσισαν να το ανοίξουν στην Ελλάδα. Όπως μου εξήγησε η Sylvie, o Cyril από μικρός έκανε διακοπές στη Σκύρο με τους γονείς του, οπότε και στην κοινή τους ζωή συνέχισαν την «παράδοση» − πολλά καλοκαίρια έρχονταν στη χώρα μας μαζί με τα τρία τους παιδιά. Το 2018 άφησαν το Παρίσι κι εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα κι έναν χρόνο μετά άνοιξαν το From Paris.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.