Πώς βράζουμε τέλεια ένα αυγό (ανάλογα με το πώς το τρώμε)

Πώς βράζουμε τέλεια ένα αυγό (ανάλογα με το πώς το τρώμε)

Έχετε προβληματιστεί πώς βράζουμε σωστά και με ακρίβεια ένα αυγό; Διότι άλλος θέλει τον κρόκο του μελάτο, άλλος εντελώς σφιχτό, άλλος το ασπράδι του υδαρές και άλλος «πέτρα». Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα το πετύχετε όπως ακριβώς το θέλετε!

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα του «γ» κατέληξε στις ακόλουθες οδηγίες μετά από μερικές ντουζίνες αυγά, άπειρες δοκιμές και τις συμβουλές της σεφ Νένας Ίσμυρνόγλου. Ας δούμε, λοιπόν, τα 4 βήματα-μυστικά για τέλεια βρασμένα αυγά.

1. Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε εκτός για 15 λεπτά (ή και περισσότερο, αν έχουμε χρόνο), να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.

2. Σωστό σκεύος

Τα βάζουμε σε σκεύος (μπρίκι ή κατσαρολάκι) που να είναι μεν μικρό, αλλά να τα χωράει σχετικά άνετα, ώστε ούτε να στριμώχνονται αλλά ούτε και να έχουν πολύ χώρο να πηγαίνουν πέρα δώθε με κίνδυνο να τσουγκρίσουν μεταξύ τους. Ρίχνουμε τόσο νερό βρύσης ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 1 εκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή