Συνταγές: Αρνάκι αϊβαλιώτικο

Συνταγές: Αρνάκι αϊβαλιώτικο

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, στον Γαστρονόμο, η Μεγάλη Κουζίνα της Μικράς Ασίας. Αϊβαλιώτικο είναι αυτό το μελωμένο αρνάκι που ετοιμάζουν τις Κυριακές την εποχή που βγαίνουν τα κυδώνια, αλλά και τις γιορτινές μέρες.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία – 1 ώρα και 45′ μαγείρεμα – Σύνολο: 2 ώρες και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4
 1 κιλό αρνάκι γάλακτος, μπούτι ή σπάλα, με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 2 ντομάτες φρέσκες, πολύ ψιλοκομμένες
 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
 2 κυδώνια
 200 γρ. δαμάσκηνα ξερά, απύρηνα, ολόκληρα
 200 γρ. βερίκοκα ξερά, απύρηνα, ολόκληρα
 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
 2 κουτ. σούπας μέλι
 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
 40 ml μπράντι
 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
 ο χυμός από 1 λεμόνι
 60 ml ελαιόλαδο
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή