Πεϊνιρλί Ιωνίας: Ουρές για το καυτό και μυρωδάτο μικρασιάτικο πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί Ιωνίας: Ουρές για το καυτό και μυρωδάτο μικρασιάτικο πεϊνιρλί

Μικρασιάτικο πεϊνιρλί μαστιχωτό, μοσχοκαπνισμένο και ξεροψημένο στον ξυλόφουρνο, λουσμένο με φρέσκο βούτυρο. Πώς ν' αντισταθείς;

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανόρμου και Αλεξάνδρας γωνία μοσχοβολά ο τόπος. Αυτοκίνητα σταματημένα με alarm και ουρές τις ώρες αιχμής, όλα για ένα φρεσκοξεφουρνισμένο πεϊνιρλί από τον ξυλόφουρνο που λειτουργεί 21 χρόνια. Ιδιοκτήτης του, ένας Ανδριώτης στο επίθετο, Κερκυραίος στην καταγωγή. Ο λόγος για τον κύριο Σπύρο Ανδριώτη που μαζί με την οικογένειά του ζυμώνουν πεντανόστιμα, χορταστικά πεϊνιρλί από το 2001. Ο κύριος Σπύρος το πρωί επιδεικνύει προσόντα φούρναρη και το βράδυ ερασιτέχνη ηθοποιού, αμφότερα με sold out παραστάσεις. Καλλιτεχνική φύση κι απόφοιτος της Βακαλό, έμαθε το πεϊνιρλί δίπλα στον Μικρασιάτη μάστορα πεθερό του, και δίνει πραγματική παράσταση καθημερινά μπροστά στους πελάτες του, παρασκευάζοντας με την παραδοσιακή συνταγή, τα χειροποίητα πεϊνιρλί στο ανοιχτό εργαστήρι του.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή