Μικρασιάτικη αχαμνόπιτα (γαλατόπιτα)

Μικρασιάτικη αχαμνόπιτα (γαλατόπιτα)

«Αχαμνή» εδώ σημαίνει τρεμουλιαστή. Είναι μια γαλατόπιτα χωρίς φύλλα, αλλά με ένα μικρό κόλπο στο ψήσιμο.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η γαλατόπιτα, όπως σχεδόν όλες οι ελληνικές γαλατόπιτες, ετοιμαζόταν κυρίως τη γιορτή της Ανάληψης στην Αρτάκη της Κυζίκου με το τελευταίο καλοκαιρινό γάλα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε σε αυτή τη συνταγή είναι το εξής: στη διάρκεια των 20 πρώτων λεπτών ψησίματος ανακατεύουμε τον χυλό με το σύρμα, με κινήσεις σαν οχτάρια, για να μην κολλήσει στο κρίσιμο αυτό διάστημα στον πάτο του ταψιού.

Βρείτε τη συνταγή στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή