Κουραμπιέδες: 9 μυστικά και 10 υπέροχες συνταγές

Κουραμπιέδες: 9 μυστικά και 10 υπέροχες συνταγές

Θέλετε να φτιάξετε τέλειους, αφράτους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα; Εμείς σας δίνουμε όλα τα μυστικά αλλά και 10 διαφορετικές συνταγές για να επιλέξετε.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι βούτυρο χρησιμοποιούμε;

Ο κουραμπιές είναι ένα μπισκότο βουτύρου. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, το βασικό του υλικό. Στην ουσία είναι ένα ελληνικό shortbread. Επομένως, είναι σημαντικό να δώσουμε βάση στην επιλογή του βουτύρου. Πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και οπωσδήποτε να είναι βούτυρο γάλακτος (αυτό που πωλείται σε βάζο). Πρόκειται για 100% καθαρό λίπος, ενώ το φρέσκο βούτυρο (αυτό που έχει στερεή μορφή και είναι τυλιγμένο στο χαρτί) έχει 82% λίπος και το υπόλοιπο μέρος του είναι νερό και στερεά γάλακτος. Το βούτυρο γάλακτος μάς δίνει πιο αφράτες ζύμες, με έντονα γαλατένια αρώματα. Παράγεται συνήθως από αιγοπρόβειο γάλα, αλλά υπάρχουν και από αγελαδινό. Ανάλογα με το είδος του γάλακτος, το άρωμά του μπορεί να αναδίδει από ντελικάτες, φλοράλ νότες μέχρι έντονα ρουστίκ μυρωδιές «στρούγκας». Παραδοσιακά, το αιγοπρόβειο βούτυρο γάλακτος είναι το βούτυρο που έχει ταυτιστεί με τον κουραμπιέ. Φυσικά, μπορεί κάποιος να φτιάξει κουραμπιέδες και με άλλο βούτυρο. Ωραίοι κουραμπιέδες βγαίνουν και με το αρωματικό βούτυρο Κερκύρας.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή