17 διευθύνσεις για φαγητό μετά τα ψώνια στη γιορτινή Αθήνα

17 διευθύνσεις για φαγητό μετά τα ψώνια στη γιορτινή Αθήνα

Βρίσκουμε βολικές και νόστιμες στάσεις για φαγητό πλάι στις πιο δημοφιλείς εμπορικές γειτονιές, από το κέντρο της πόλης μέχρι τη Γλυφάδα και την Κηφισιά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλές οι βόλτες για ψώνια, ωραιότατα και τα δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όμως χωρίς καύσιμα η ευχάριστη γιορτινή δραστηριότητα κινδυνεύει να μετατραπεί σε αγγαρεία και αντί να χαρούμε τη βόλτα να θέλουμε να δαγκώσουμε τους διπλανούς μας. Για να πάρουμε δυνάμεις κάνουμε στάση σε στρατηγικά σημεία, σε νόστιμα μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στις πιο δημοφιλείς εμπορικές πιάτσες, ώστε να μην περπατάμε για πολύ φορτωμένοι. Παίρνουμε κάτι στο χέρι ή πιάνουμε θέση στα τραπέζια και με γεμάτες μπαταρίες απολαμβάνουμε τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

Στο κέντρο:

Bon Bon Fait Maison L’atelier: Ελληνογαλλικό bistro για όλες τις ώρες

Στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του 19ου αιώνα, ανάμεσα στα υφασματάδικα της Καλαμιώτου, ο Κρίτων Πουλής συστήνεται αυτή τη φορά και μέσα από αλμυρές προτάσεις. Ο σεφ -γνωστός για τη δεκάχρονη πορεία του ως δεξί χέρι του Pierre Herme αλλά και συνεργασίες με θρύλους όπως ο Alain Passard και ο Alain Ducasse- έχει στήσει ένα ελληνογαλλικό μπιστρό στο ανακαινισμένο αρχοντικό που υπήρξε ιδιοκτησία του Μάρκου Μπότσαρη. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας βρίσκουμε εκεί: πρωινό (καλοφτιαγμένα πιάτα με αυγά, σάντουιτς, σπιτικές τάρτες, κρουασάν κ.α.), brunch με κρέπες Βρετάνης, κοκτέιλ κρασιού, ελληνικά και γαλλικά κρασιά αλλά και δημιουργικές επιλογές για δείπνο όπως το γλασαρισμένο παστινάκι σε σος νεροκάρδαμου με ένα τραγανό απ’ έξω-μελλάτο από μέσα αυγό ή την καπνιστή πέστροφα με άνηθο που έρχεται τυλιγμένη σε φύλλα πατάτας, με καπνιστό μασκαρπόνε και φρέσκο χυμό λεμονιού. Γλυκά ημέρας σαν το Fraisier με ελληνικό ελαιόλαδο ή το μιλφέιγ με φυστίκια Αιγίνης συμπληρώνουν το μενού. Γ.Π.

Καλαμιώτου 8, Σύνταγμα, Τ/210-32.43.053

Loco: Για γρήγορο, μεξικάνικο φαγητό

Στην τακερία του Αθηναγόρα Κωστάκου πάμε για τα πραγματικά νόστιμα τάκος, όπως τα κλασικά al pastor με χοιρινό «γύρο» ιμπέρικο ή εκείνα με το medium rare βοδινό strip loin και τη σάλτσα chipotle. Τα σεβίτσε είναι εξίσου καλά, αν όχι ακόμα καλύτερα, με βαθιά γεύση και όσο πρέπει καυτερά. Το λαχταριστό ντουέτο τάκος-σεβίτσε συμπληρώνεται και από άλλες νοστιμιές όπως οι empanadas (μικρά, τραγανά κρεατοπιτάκια) ή το γκουακαμόλε με τραγανά φιστίκια Αιγίνης. Στα ατού του μαγαζιού και τα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα και το μεσκάλ, σε επιμέλεια του Νίκου Σουρμπάτη. Γ.Π.

Kαλαμιώτου 15, Μοναστηράκι, Τ/210-33.18.778

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή