Ιζμίρ κιοφτέ (σμυρναίικοι κεφτέδες)

Ιζμίρ κιοφτέ (σμυρναίικοι κεφτέδες)

Το λένε και ντοματλί κιοφτέ, είναι συγγενικό πιάτο με τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά διαφορετικό.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή το ασπράδι σφίγγει το μείγμα όταν ψηθεί, ο Σαντάν, που το θέλει αφράτο, χρησιμοποιεί μόνο τον κρόκο του αυγού. Θέλουν κάμποση ώρα ζύμωμα αυτοί οι κεφτέδες και ακολούθως και ανελέητο κοπάνισμα. Ο Σαντάν χτυπούσε το μείγμα στον πάγκο λες και ήταν χταπόδι. «Όσο πιο καλά τα ζυμώνεις, τόσο πιο καλά ενώνονται τα υλικά κι ευχαριστιούνται», μας είπε.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τους κεφτέδες

  •  1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
  •  1 κρεμμύδι ξερό, χοντροτριμμένο
  •  300 γρ. θρυμματισμένο μπαγιάτικο ψωμί
  •  1 κρόκος αυγού
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  αλάτι
  •  λάδι για το τηγάνισμα

Για τα λαχανικά

  •  3 πατάτες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  •  3 πιπεριές πράσινες, σε φέτες
  •  2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε μισοφέγγαρα

Για τη σάλτσα

  •  3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  900 ml νερό
  •  1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT