Επειδή το ασπράδι σφίγγει το μείγμα όταν ψηθεί, ο Σαντάν, που το θέλει αφράτο, χρησιμοποιεί μόνο τον κρόκο του αυγού. Θέλουν κάμποση ώρα ζύμωμα αυτοί οι κεφτέδες και ακολούθως και ανελέητο κοπάνισμα. Ο Σαντάν χτυπούσε το μείγμα στον πάγκο λες και ήταν χταπόδι. «Όσο πιο καλά τα ζυμώνεις, τόσο πιο καλά ενώνονται τα υλικά κι ευχαριστιούνται», μας είπε.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Για τους κεφτέδες
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροτριμμένο
- 300 γρ. θρυμματισμένο μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τα λαχανικά
- 3 πατάτες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 3 πιπεριές πράσινες, σε φέτες
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε μισοφέγγαρα
Για τη σάλτσα
- 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 900 ml νερό
- 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο