4 bartenders μάς προτείνουν κοκτέιλ με αψέντι

4 bartenders μάς προτείνουν κοκτέιλ με αψέντι

Μάς δείχνουν πώς να αξιοποιήσουμε το στιβαρό, πολύπλοκο ποτό που αποτέλεσε έμπνευση και παρηγοριά για δεκάδες καλλιτέχνες του 19ου αιώνα κι έρχεται ξανά στο προσκήνιο στα μπαρ του κόσμου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– «Τι ποτό είναι αυτό;»

– «Είναι ένα φάρμακο».

– «Φάρμακο για τι πράγμα;»

– «Για τα πάντα», απάντησε ο Ρόμπερτ Τζόρνταν. «Τα θεραπεύει όλα. Αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα, αυτό θα σ’ το γιατρέψει».

Ο παραπάνω διάλογος είναι από το βιβλίο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ Για ποιον χτυπάει η καμπάνα, όπου ο πρωταγωνιστής προτείνει σε κάποιον να δοκιμάσει το αψέντι. Και αν υπήρξε ένας διάσημος συγγραφέας που αγαπούσε και ήξερε πώς να απολαμβάνει μερικά από τα πιο ιστορικά ποτά και κοκτέιλ, αυτός ήταν ο Χέμινγουεϊ. Το αψέντι έχει εμπνεύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των περασμένων αιώνων. Τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Σε μερικές από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου έχουν ανοίξει νέα μπαρ και speakeasy αφιερωμένα στο αψέντι, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ένα ελληνικό αψέντι από την ευβοιώτικη ποτοποιία Avantes. Η «πράσινη νεράιδα», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται το αψέντι, κάνει πάντα το θαύμα της και τα παρακάτω κοκτέιλ με βάση αυτό το ιστορικό ποτό είναι ικανά να μετατρέψουν μια βραδιά σε ένα γευστικό παραμύθι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή