Κέικ με κακάο και γλάσο σοκολάτας

Κέικ με κακάο και γλάσο σοκολάτας

Εύκολο, λαχταριστό κέικ με κακάο και πλούσιο γλάσο σοκολάτας, ιδανικό για το πρωινό, το γάλα ή τον καφέ μας! Απολαύστε το!

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 25′ προετοιμασία
  • 50′ ψήσιμο
  • 45′ αναμονή

Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 12-14

  •  1 φλιτζ. (220 γρ.) βούτυρο + λίγο για τη φόρμα
  •  2 φλιτζ. ζάχαρη
  •  4 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  •  2 κάψουλες βανίλιας
  •  3/4 φλιτζ. κακάο
  •  2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο για τη φόρμα
  •  1/2 φλιτζ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Γλάσο

  •  200 γρ. κουβερτούρα
  •  2 κουτ. σούπας βούτυρο
  •  2/3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT