Ρουστίκ σουφλέ πατάτας

Gatto di patate, συνταγή που ήρθε μαζί με τους Γάλλους σεφ που εργάζονταν σε σπίτια αριστοκρατών. Η γαλλική ονομασία του ήταν «gâteau des patates».

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανάλογο τρόπο με αυτόν που προέκυψε το sartù di riso δημιουργήθηκε και το gatto di patate, ένα ρουστίκ σουφλέ πατάτας. Χρονολογικά τοποθετείται στην ίδια περίοδο, μεταξύ 1600 και 1700, και είναι επίσης συνταγή που ήρθε μαζί με τους Γάλλους σεφ που εργάζονταν σε σπίτια αριστοκρατών. Η γαλλική ονομασία του ήταν «gâteau des patates», την οποία οικειοποιήθηκαν οι ντόπιοι και την προσάρμοσαν στη γλώσσα τους ως «gatto». Και φυσικά όχι μόνο άλλαξαν το όνομα, αλλά και εμπλούτισαν τη συνταγή με τα δικά τους υπέροχα τυριά και αλλαντικά που παράγονται στην περιοχή. Τη συνταγή μάς έδωσε η Luciana Squadrilli, συγγραφέας και freelancer δημοσιογράφος γαστρονομίας, με μεγάλη αγάπη και εξειδίκευση στην κουζίνα της γενέτειράς της.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή