Πού τρώμε τα καλύτερα σουβλάκια στα βόρεια προάστια

Πού τρώμε τα καλύτερα σουβλάκια στα βόρεια προάστια

Πάμε και ξαναπάμε. Σε αυτά τα 7 σουβλατζίδικα των βορειών προαστίων απολαμβάνουμε το σουβλάκι μας στα όρθια ή σε τραπέζια σε γειτονιές με δέντρα και πράσινες αυλές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Χαλάνδρι για καυτερή εθιστική σάλτσα, στη Νέα Ερυθραία για ντονέρ και κεμπάπ με μικρασιατική συνταγή αλλά και για τέλεια ψημένα καλαμάκια με το λιπάκι τους. Στο Νέο Ψυχικό για μαμαδίστικα τυλιχτά και στο Νέο Ηράκλειο για άπαιχτο χειροποίητο καλαμάκι κοτόπουλο. Τα σουβλατζίδικα στα βόρεια προάστια έχουν χαρακτήρα, διατηρούν την παράδοση, μας μυούν στην κουλτούρα του σουβλακιού και μας καλούν να δοκιμάσουμε.

Κρατάω στα χέρια μου το «τρόπαιο» του Πανερυθραϊκού. Ένα σουβλάκι διαμέτρου 6 εκ. που χωράει στη χούφτα μου και καταπίνεται σχεδόν αμάσητο σε 3-4 ένδοξες μπουκιές που κάθε μία αντιστοιχεί και σε ένα γκολ. Είναι ένα μικρό γαστρονομικό πόνημα που φτιάχνεται με την ίδια υποδειγματική συνταγή και τα ίδια ποιοτικά υλικά, κάνοντας πρωταθλητισμό εδώ και 52 χρόνια. Δεν είναι υπερβολή αν πω ότι το πρώτο το καταπίνω αμάσητο. Το χοιρινό καλαμάκι περιλαμβάνει καλοδιαλεγμένο κρέας, αμαρινάριστο, που δεν του λείπει το λιπάκι του, είναι ευφραντικό με όλη τη σημασία της λέξης. Τρώγεται σε δυο μπουκιές και ένα δεν θα σας φτάσει, το ορκίζομαι. Η οικογένεια Μαραζιώτη σερβίρει σουβλάκια που περνάνε απευθείας στον τελικό του Champions League. Παραγγείλτε μία απ’ όλα: πατάτες τηγανητές, φέτα με λαδορίγανη, σαλάτα με ντομάτα κονκασέ, λεπτές φετούλες κρεμμυδιού και μαϊντανό. Αυτά. Ν.Μ.

Αναξαγόρα 11, Νέα Ερυθραία, Τ/210-80.00.271

Τα σουβλάκια της Λίλας: Το μαμαδίστικο του Νέου Ψυχικού

Αν δεν σε πάρει κάποιος από το χέρι να σε πάει, πιθανότατα να το προσπεράσεις. Το μαγαζί δεν το πιάνει το μάτι σου, εκτός κι αν είσαι τακτικός στο καφέ KUDU του Ψυχικού – είναι διαγωνίως απέναντι. Τα σουβλάκια της Λίλας έχουν κάτι μαμαδίσιο, αν μπορεί να ειπωθεί αυτό για σουβλάκια. Πίτα αλάδωτη, σαν προζυμένια, μέτριο μέγεθος, πολύ νόστιμη και σκέτη. Προτείνουμε το τυλιχτό με κοντοσούβλι, ωραία ψημένο με κριτσανιστές ακρούλες και τρυφερό μέσα. Το –κατά τι πιο ψημένο– μπιφτεκάκι της χρειάζεται την υγρασία αλλά και την ένταση της μαγειρεμένης κόκκινης σάλτσας που φτιάχνουν. Στο μπιφτέκι με σάλτσα πάει πολύ το λεπτοκομμένο κρεμμύδι τους. Καλοαλατισμένα όλα. Ν.Δ.

25ης Μαρτίου 41, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.12.944

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή