11 εστιατόρια για σούπα ζεστή στην Αθήνα

11 εστιατόρια για σούπα ζεστή στην Αθήνα

Χορταστικές, κρεάτινες ή vegan, έθνικ ή παραδοσιακές, δημιουργικές ή ρετρό, καυτές ή καυτερές, αυτές είναι οι 11 καλύτερες σούπες που θα φάμε φέτος τον χειμώνα στα αθηναϊκά εστιατόρια.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιες είναι κλασικές, κάποιες πιο ιδιαίτερες, κάποιες είναι πατροπαράδοτες κι άλλες μας ταξιδεύουν σ’ άλλα μέρη, άλλες σερβίρονται σε βαθιά πιάτα ή σε μπολ κι άλλες σε χάρτινα ποτήρια, όλες όμως οι παρακάτω σούπες είναι από τις πιο αγαπημένες μας. Νόστιμες και θερμαντικές είναι, καθεμιά με το δικό της τροπο, γαλήνη. Είναι θαλπωρή.

Μαχλούτα στο χέρι στο Feyrouz

Στο περιποιημένο μαγαζάκι με το λεβαντίνικο street food στην Aγάθωνος, σερβίρουν μία από τις νοστιμότερες σούπες της Αθήνας στο χέρι. Η σούπα μαχλούτα είναι κόκκινη φακή βρασμένη με μαραθόριζα, καρότο, ζωμό κοτόπουλου και ελαφριά μπαχαρικά της Ανατολής. Τη βάζουν σε χάρτινο ποτηράκι, σχεδόν γεμάτο, για να μην καείς. Γουλιά και ανάσα είναι αυτή η σούπα, που τη σιγοπίνουμε, με τα χέρια μας αγκαλιά στο ποτήρι για να ζεσταίνονται. Η θέρμη της από τις χούφτες μας φτάνει μέχρι την καρδιά. Ν. Δ.

Αγάθωνος 2, Μοναστηράκι, Τ/213-03.18.060

Η κρεμμυδόσουπα του L’Αbreuvoir

Η εθνική σούπα της Γαλλίας φτιάχνεται στο Κολωνάκι, στο κλασικό πλέον L’Abreuvoir της οικογένειας Κότση, από τη δεκαετία του ’60 που πρωτοάνοιξε το γαλλικό εστιατόριο. Αχνιστή και χορταστική, φτιάχνεται με λεπτοκομμένα λευκά κρεμμύδια σοταρισμένα σε βούτυρο, σβησμένα με κονιάκ και λευκό κρασί και βρασμένα à point, σε ζωμό από κοκοράκι, μαζί με μία πρέζα θυμάρι και ένα μυρωδάτο μπουκέ γκαρνί. Στο σερβίρισμα προσθέτουν κρουτόν από λευκό χωριάτικο ψωμί, γκρατιναρισμένα με τυρί κομτέ. Ν. Μ.

Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, Τ/210-72.29.106

Pho, βιετναμέζικη μοσχαρόσουπα στο Dao

Τα κόκαλα του μοσχαριού βράζουν για 12 ώρες σε χαμηλή φωτιά με ένα σωρό μπαχαρικά – πιπέρια, κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, καρδάμωμο, αποξηραμένη φλούδα μανταρινιού κ.ά.– γι’ αυτή την πλούσια, μυρωδάτη βιετναμέζικη μοσχαρόσουπα με τα νουντλς ρυζιού, το κρεμμύδι, τις φύτρες φασολιών, τον φρέσκο κόλιανδρο και τα τρυφερά κομματάκια κρέατος που μπαίνουν στο μπολ ωμά και ψήνονται με τον καυτό ζωμό. Θαυμάσια είναι, γεμάτη αρώματα, κι αν της βάλεις λίγη πάστα τσίλι, ίσα ίσα να σου καίει τη γλώσσα, και της στάξεις και λίγο λεμόνι, γίνεται ακόμα καλύτερη. Α. Σ.

Σαρρή 36, Ψυρρή, Τ/210-32.22.641

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή