India Gate, Μαρούσι: Εδώ το κοτόπουλο μαρινάρεται 48 ώρες

India Gate, Μαρούσι: Εδώ το κοτόπουλο μαρινάρεται 48 ώρες

Ο Shantos και η Sujana Acharya μάς διηγούνται την όμορφη ιστορία του εστιατορίου τους, και μάς σερβίρουν αυθεντικές νοστιμιές της ινδικής κουζίνας, όπως momos και κοτόπουλο tandoori.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ετοιμασίες στην κουζίνα έχουν ήδη ξεκινήσει την ώρα που φτάνουμε στο India Gate. Οι μακριές μεταλλικές σούβλες με τα κατακόκκινα chicken tikka κρέμονται πάνω από τον εντυπωσιακό ινδικό φούρνο tandoor. Ο νεαρός μάγειρας τις βάζει προσεκτικά μέσα στον φούρνο για να ψηθούν, ενώ αργότερα θα μάθουμε ότι το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί σε ένα μείγμα με 19 μπαχαρικά για 48 ώρες. Κάθε εστιατόριο φτιάχνει το δικό του μείγμα, η βάση είναι ίδια, αλλά τα έξτρα μπαχαρικά διαφοροποιούν το ένα εστιατόριο από το άλλο. Στην Ινδία είναι της άποψης ότι όσο περισσότερο μαρινάρεται το κρέας, τόσο καλύτερη γεύση αποκτά.

Όλα γίνονται υπό την επίβλεψη της σεφ Sujana Acharya και με τη βοήθεια του Shantos, του συζύγου της, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του μαγαζιού. Όλα δουλεύουν ρολόι στην κουζίνα και στη σάλα του ινδικού εστιατορίου που άνοιξε το νεαρό ζευγάρι το 2021 στο Μαρούσι. Ο Shantos είναι μισός Έλληνας μισός Νεπαλέζος και μεγάλωσε στην Ινδία. Όταν γνώρισε τη Sujana, ζούσε στην Ελλάδα, όπου είχε έρθει για σπουδές, και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα για να φτιάξουν τη ζωή τους εδώ. Η Sujana μαγειρεύει πολύ καλά και της αρέσει να μοιράζεται τις συνταγές της με όσους ψάχνουν αυθεντικές γεύσεις από την Ινδία και το Νεπάλ.

Το όνειρό τους ήταν να ανοίξουν κάτι δικό τους. Όσο η οικογένειά τους μεγάλωνε, ο Shantos ξεκίνησε να ασχολείται με την εστίαση. Έφτιαξε μαζί με τον τότε συνέταιρό του το Namaste στην Ακρόπολη και αργότερα το Katmandu Express στην Πλάκα. Το 2018 άνοιξαν με τη Sujana το δικό τους εστιατόριο, το Naan Stop, στους Αμπελοκήπους και το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Πήγε τόσο καλά, που το 2021 άνοιξαν το India Gate στο Μαρούσι και πλέον συζητούν για franchise στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή