Eγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την ΕFSA* με ερωτήσεις στη δρ Valentina Rizzi**, για ένα από τα πιο αγαπημένα μας τρόφιμα, τα αυγά.
Τρεις ερωτήσεις στη δρ Valentina Rizzi, ειδική εμπειρογνώμονα στη μονάδα Biocontam της EFSA:
1. Τα αυγά είναι τρόφιμα μεγάλης χρηστικότητας, αλλά και αρκετά ευπαθή, επομένως απαιτούν και μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Για παράδειγμα, Δρ. Rizzi, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της προτεινόμενης ημερομηνίας πώλησης και της ελάχιστης διάρκειας ζωής;
Ο πρώτος ορισμός αναφέρεται στην τελευταία ημερομηνία κατά την οποία τα καταστήματα μπορούν να βάλουν τα αυγά προς πώληση και αυτή είναι 21 ημέρες μετά την ωοτοκία. Ο όρος ελάχιστης διάρκειας ζωής αναφέρεται στη περίοδο κατά την οποία τα αυγά διατηρούν τις συγκεκριμένες ιδιότητές τους σε επαρκείς συνθήκες αποθήκευσης και ορίζεται το αργότερο ως η 28η ημέρα μετά την ημερομηνία ωοτοκίας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο