Αυγά: πώς τα αποθηκεύουμε με ασφάλεια;

Αυγά: πώς τα αποθηκεύουμε με ασφάλεια;

Eγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την ΕFSA (European Food Safety Authority), την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων με ερωτήσεις στη δρ Valentina Rizzi, για ένα από τα πιο αγαπημένα μας τρόφιμα, τα αυγά

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την ΕFSA* με ερωτήσεις στη δρ Valentina Rizzi**, για ένα από τα πιο αγαπημένα μας τρόφιμα, τα αυγά.

Τρεις ερωτήσεις στη δρ Valentina Rizzi,  ειδική εμπειρογνώμονα στη μονάδα Biocontam της EFSA: 

1. Τα αυγά είναι τρόφιμα μεγάλης χρηστικότητας, αλλά και αρκετά ευπαθή, επομένως απαιτούν και μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Για παράδειγμα, Δρ. Rizzi, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της προτεινόμενης ημερομηνίας πώλησης και της ελάχιστης διάρκειας ζωής;

Ο πρώτος ορισμός αναφέρεται στην τελευταία ημερομηνία κατά την οποία τα καταστήματα μπορούν να βάλουν τα αυγά προς πώληση και αυτή είναι 21 ημέρες μετά την ωοτοκία. Ο όρος ελάχιστης διάρκειας ζωής αναφέρεται στη περίοδο κατά την οποία τα αυγά διατηρούν τις συγκεκριμένες ιδιότητές τους σε επαρκείς συνθήκες αποθήκευσης και ορίζεται το αργότερο ως η 28η ημέρα μετά την ημερομηνία ωοτοκίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή