Ανοιχτές τυρόπιτες Κύθνου

Αυτά τα ξεσκέπαστα πιτάκια του νησιού, που γεμίζονται με ανθότυρο, άνηθο και κανέλα και μοιάζουν σαν ζυμαρένια στεφάνια, αξίζει να τα δοκιμάσετε.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 15

Για τη ζύμη

  •  300 γρ. (2 κούπες) αλεύρι γ.ο.χ.
  •  50 ml (1/4 κούπας) γάλα
  •  50 ml (1/4 κούπας) ελαιόλαδο
  •  1 δάκρυ μαστίχας (κοπανισμένο στο γουδί με λίγη ζάχαρη, για να μην κολλήσει)
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  100 ml (1/2 κούπα) χλιαρό νερό
  •  1 κρόκος αυγού, για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  •  500 γρ. ανθότυρο (ή ξινομυζήθρα)
  •  3 αυγά
  •  1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή