Η ξακουστή ταραμοσαλάτα του Πεζούλα

Η ξακουστή ταραμοσαλάτα του Πεζούλα

Πέρα από την ψαρόσουπα που είναι φημισμένη σε όλη την Αθήνα, ο Πεζούλας έχει και άπαιχτη ταραμοσαλάτα, που κάνει ιδανική παρέα με όλα τα θαλασσινά

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για την ταραμοσαλάτα του Πεζούλα, ρίχνουμε στον πολυκόφτη τον ταραμά, το κρεμμύδι και τον χυμό και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Το μείγμα είναι σχετικά σφιχτό κι έτσι κάθε τόσο σταματάμε τη λειτουργία του πολυκόφτη και με ένα κουτάλι σπρώχνουμε προς τα κάτω το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου.
  3. Όταν φτιάξουμε έναν λείο πολτό, αρχίζουμε να ρίχνουμε σε αργή ροή το λάδι από το πάνω άνοιγμα του πολυκόφτη, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  4. Αν δεν διαθέτουμε τέτοιο πολυκόφτη, δηλαδή αν διαθέτουμε μόνο μούλτι που δεν έχει άνοιγμα στην πάνω πλευρά, πολτοποιούμε εκεί τα υλικά, μεταφέρουμε τον πολτό σε μπολ και ρίχνουμε το λάδι αργά, χτυπώντας ασταμάτητα με ραβδομπλέντερ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT