Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για το γεμιστό μπιφτέκι του Ζάχου ξεκινάμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος (όχι απαραίτητα στο ψυγείο) για 3-4 ώρες, ώστε να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα αρώματα.
Γέμισμα και ψήσιμο
- Αν επιλέξουμε γέμιση με φέτα, ανακατεύουμε το θρυμματισμένο τυρί με τις πιπεριές σε ένα μπολ.
- Χωρίζουμε το μείγμα κιμά σε 4 ίσα μέρη.
- Πλάθουμε το κάθε μέρος σε μπάλα και το πιέζουμε για να πλατύνει σε παχύ δίσκο.
- Μοιράζουμε το μείγμα φέτας-πιπεριάς σε κάθε δίσκο και τον διπλώνουμε προσεκτικά ώστε να καλύψει τη γέμιση.
- Πλάθουμε ξανά το κάθε μπιφτέκι να αποκτήσει ξανά το σχήμα του και πάχος περίπου 2 εκ.
- Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε αν επιλέξουμε τη γέμιση με γραβιέρα.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr