Το μισόκιλο μπιφτέκι το γεμιστό του Ζάχου

Το μισόκιλο μπιφτέκι το γεμιστό του Ζάχου

Γι’ αυτό το μπιφτέκι σχηματίζεται ουρά έξω από Το Καπηλειό του Ζάχου στα Καμίνια. Και όχι αδικαιολόγητα, καθώς εκτός από γενναία μερίδα, έχει μεγάλη νοστιμιά

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για το γεμιστό μπιφτέκι του Ζάχου ξεκινάμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος (όχι απαραίτητα στο ψυγείο) για 3-4 ώρες, ώστε να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Γέμισμα και ψήσιμο

  1. Αν επιλέξουμε γέμιση με φέτα, ανακατεύουμε το θρυμματισμένο τυρί με τις πιπεριές σε ένα μπολ.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα κιμά σε 4 ίσα μέρη.
  3. Πλάθουμε το κάθε μέρος σε μπάλα και το πιέζουμε για να πλατύνει σε παχύ δίσκο.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα φέτας-πιπεριάς σε κάθε δίσκο και τον διπλώνουμε προσεκτικά ώστε να καλύψει τη γέμιση.
  5. Πλάθουμε ξανά το κάθε μπιφτέκι να αποκτήσει ξανά το σχήμα του και πάχος περίπου 2 εκ.
  6. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε αν επιλέξουμε τη γέμιση με γραβιέρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή