Ζεστές ελιές με λεμόνι και μυρωδικά

Ζεστές ελιές με λεμόνι και μυρωδικά

Αν έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες από μία ποικιλίες ελιάς, τις συνδυάζουμε για να προσθέσουμε χρώμα και γεύση στο πιάτο. Αν τις βράσουμε, μειώνεται η περιεκτικότητα σε αλάτι και οι ελιές γλυκαίνουν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις ζέστες ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ξεκινάμε και ξεπλένουμε τις ελιές, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να τις καλύπτει.
  2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις βάζουμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τους μαραθόσπορους στην κατσαρόλα και τους ζεσταίνουμε απαλά για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές, το πιπέρι καγιέν, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά οι ελιές.
  5. Μεταφέρουμε τις ελιές σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
  6. Σερβίρουμε τις ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ζεστές με ξεροψημένο ψωμί, για να απολαύσουμε τους χυμούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή