Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις ζέστες ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ξεκινάμε και ξεπλένουμε τις ελιές, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να τις καλύπτει.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις βάζουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τους μαραθόσπορους στην κατσαρόλα και τους ζεσταίνουμε απαλά για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές, το πιπέρι καγιέν, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά οι ελιές.
- Μεταφέρουμε τις ελιές σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τις ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ζεστές με ξεροψημένο ψωμί, για να απολαύσουμε τους χυμούς.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr