Vegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα

Vegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα

Αυτά τα vegan μάφιν που έχουν αρώματα λεμονιού, περιέχουν μύρτιλα και, αν θέλουμε, τριμμένο αμύγδαλο, είναι εξαιρετικά για το πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ.

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 15′ προετοιμασία
  • 25′ ψήσιμο
  • Σύνολο: 40′

Υλικά

Τεμάχια: 8

  • 260 γρ. (2 κούπες) αλεύρι
  • 50 γρ. (1/2 κούπα) αλεύρι αμυγδάλου (βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ, αλλιώς αγοράζουμε ωμά λευκά αμύγδαλα και τα αλέθουμε στον πολυκόφτη σε σκόνη)
  • 50 γρ. (1/2 κούπα) ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. (3 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
  • 160 γρ. (3/4 κούπας) φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας, φουντουκιού κ.ά.)
  • 1 1⁄2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα, ανάλατα, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φρέσκα μύρτιλα, πλυμένα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή