Αρμενοβίλ Θεσσαλονίκης, η εύκολη παραλλαγή

Αρμενοβίλ Θεσσαλονίκης, η εύκολη παραλλαγή

Το Αρμενοβίλ, αυτό το παγωμένο επιδόρπιο με το εντυπωσιακό όνομα, ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με την αστική ζαχαροπλαστική της Θεσσαλονίκης. Τα γλυκά της πόλης πληθωρικά και με ανεξίτηλη γεύση. Πολλές ακόμα σαλονικιώτικες συνταγές στον Γαστρονόμο, που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Μαρτίου με την Καθημερινή.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα τύπου παρφέ είναι το παγωμένο αυτό επιδόρπιο και στις μέρες μας έχει ξεκινήσει δεύτερη καριέρα ως επιδόρπιο σε εστιατόρια αλλά και σε ζαχαροπλαστεία. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι μέσα στο μείγμα του παρφέ βάζουν μαρέγκες και καραμελωμένα αμύγδαλα, ενώ σερβίρεται συνήθως με σος σοκολάτας. Εδώ σας δίνουμε μια πιο εύκολη συνταγή για παρφέ με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

Μερίδες: 8-10

  •  500 ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
  •  397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα (να είναι πάρα πολύ κρύο)
  •  250 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  •  100 γρ. ζάχαρη
  •  100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, ανάλατα
  •  100 γρ. μαρεγκάκια (τα προμηθευόμαστε έτοιμα από ζαχαροπλαστείο)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή