6 Ευρωπαίοι σομελιέ που έγιναν πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού

6 Ευρωπαίοι σομελιέ που έγιναν πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού

Συναντήσαμε έξι καταξιωμένους sommeliers από αστεράτα ευρωπαϊκά εστιατόρια, που μας μίλησαν για το ελληνικό κρασί και μας διαβεβαίωσαν ότι θα συμβάλουν στη διάδοσή του.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγους μήνες τριάντα σομελιέ και ειδικοί του κρασιού από ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκαν μέσα σε επτά ημέρες μεγάλο μέρος της οινοπαραγωγικής Ελλάδας, περιδιάβηκαν τους αμπελώνες της, γνώρισαν τα οινοποιεία, μίλησαν με οινολόγους και οινοποιούς και δοκίμασαν περισσότερα από 500 κρασιά από 90 οινοποιεία. Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του ελληνικής καταγωγής σομελιέ Ευάγγελου Πάττα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, πρωτοστατούσης της υπεύθυνης διεθνών σχέσεων Σοφίας Πέρπερα– και με την υποστήριξη του Enterprise Greece, φαίνεται πως μερικούς μήνες μετά αποδίδει καρπούς.

Sommeliers και sommelières διαφόρων εθνικοτήτων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι head sommeliers σε εστιατόρια της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Λετονίας, της Σουηδίας και του Λουξεμβούργου, με ένα, δύο και τρία αστέρια Michelin στο ενεργητικό τους –38 συνολικά–, μιλούν πλέον για το ανεξίτηλο ίχνος που τους άφησε αυτό το ταξίδι. Έχουν μάλιστα δημιουργήσει ένα group chat όπου μοιράζονται –μεταξύ άλλων–ετικέτες ελληνικών κρασιών τα οποία ανακαλύπτουν στις πόλεις τους. Αυτοί οι νέοι πρεσβευτές του ελληνικού οίνου μεταφέρουν στους συναδέλφους και στους πελάτες τους τις γνώσεις που αποκόμισαν και το συναίσθημα που τους προκάλεσε η γνωριμία με το κρασί της χώρας μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή