Στριφτή πίτα στο τηγάνι, γεμιστή με κασέρι και λιαστή ντομάτα

Στριφτή πίτα στο τηγάνι, γεμιστή με κασέρι και λιαστή ντομάτα

Αυτός ο… σαλίγκαρος είναι μια στριφτή τυρόπιτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι γεμιστή με κασέρι και λιαστές ντομάτες, ενώ στη ζύμη μπαίνει και τσίπουρο. Λέτε γι’ αυτό να είναι τόσο νόστιμη;

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη στριφτή τυρόπιτα, ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το νερό και το ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε το ξίδι και το τσίπουρο και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή, λεία ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30-40 λεπτά.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να αναμειχθούν.

Πίτα

  1. Σε αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη. Ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 35 x 5 εκ. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο και κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου. Για μεγαλύτερη ευκολία, βάζου- με τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζουμε απλή, στρογγυλή μύτη με μεγάλο άνοιγμα.
  3. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο ώστε να καλύψει τη γέμιση και να σχηματίσουμε ένα μακρύ, λεπτό ρολό. Βρέχουμε και ενώνουμε τις άκρες του φύλλου για να κολλήσουν. Έπειτα στρίβουμε το ρολό σε σαλίγκαρο και πιέζουμε την άκρη του για να κλείσει και να σφραγίσει τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή