Πώς ξεφλουδίζουμε τα ρεβύθια;

Πώς ξεφλουδίζουμε τα ρεβύθια;

Αν μας ενοχλούν οι φλούδες ή θέλουμε τα ρεβύθια να γίνουν πιο εύπεπτα και ευκολόβραστα, να τι μπορούμε να κάνουμε

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έχουμε αναποφλοίωτα ρεβύθια και θέλουμε να βγάλουμε τις φλούδες τους (αν μας ενοχλούν ή θέλουμε να γίνουν πιο εύπεπτα και ευκολόβραστα) κάνουμε το εξής: καταρχήν βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ που τιγκάρουμε με νερό. Βάζουμε μπόλικο νερό, γιατί αλλιώς τα ρεβύθια μπορεί να το «πιουν» και να μη μουλιάσουν σωστά. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 8 ώρες.

Μετά, τα σουρώνουμε και όπως είναι μέσα στο στραγγιστήρι τα πασπαλίζουμε με 1 γεμάτη κουτ. σούπας σόδα μαγειρική (σκόνη). Τα τρίβουμε ελαφρώς με τα χέρια, να πάει παντού η σόδα, και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Μετά, τα ξεπλένουμε λίγο και τα τρίβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Δεν σταματάμε εδώ. Τα βάζουμε λίγα-λίγα σε μια πετσέτα, τα διπλώνουμε σε αυτήν και τα τρίβουμε πάνω στον πάγκο με δύναμη (σαν να ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη).’

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή