Είναι το λαμπριάτικο τσουρέκι των Ιταλών, κατάγεται από το Μιλάνο, αλλά είναι πολύ δημοφιλές όχι μόνο στη βόρεια, αλλά και σε ολόκληρη την Ιταλία. Το φτιάχνουν σε μια φόρμα που έχει σχήμα περιστεριού και συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα. Δεν είναι απαραίτητη για τη συνταγή, την αναφέρουμε για την ιστορία. Το Colomba (=περιστέρι) di Pasqua απαιτεί μια χρονοβόρα διαδικασία στην παρασκευή του, γιατί έχει πολλά στάδια φουσκώματος, αλλά αξίζει τον κόπο. Θα το λατρέψετε, γιατί είναι ένα βαθιά νόστιμο και αρωματικό πασχαλινό γλύκισμα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr