Η φετινή μας μαγειρίτσα θα είναι βελουτέ

Η φετινή μας μαγειρίτσα θα είναι βελουτέ

Προετοιμαστείτε εγκαίρως για τη φετινή μαγειρίτσα, μια βελουτέ χορτόσουπα από ξινολάπαθα και ξινόκρεμα, με συκωταριά μαγειρεμένη με λαχανικά και διάφορα αρτύματα. Μια εξαίσια πρόταση από τον μεγάλο Έλληνα σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Στον Γαστρονόμο Απριλίου μαζί με άλλες 104 πασχαλινές και εαρινές συνταγές, αυτήν την Κυριακή 09/04, με την Καθημερινή.

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωματική, πεντανόστιμη και απλή καθότι περιέχει μόνο ξινολάπαθα που είναι πανεύκολα στο καθάρισμα. Μην προσθέσετε πολύ λεμόνι. Δοκιμάστε την πρώτα γιατί το ξινολάπαθο είναι, όπως το λέει και το όνομά του, ξινούτσικο.

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη συκωταρια

  •  1 αρνίσια συκωταριά, καλά πλυμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  •  1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  •  1 πράσο, χοντροκομμένο
  •  2 κλωνάρια σέλερι
  •  1 ντομάτα, κομμένη στα 2
  •  1/2 κεφάλι σκόρδο, ολόκληρο
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  •  λίγο θυμάρι φρέσκο
  •  400 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  40 ml ελαιόλαδο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT