Πού τρώμε μετά τον Επιτάφιο στην Αθήνα;

Πού τρώμε μετά τον Επιτάφιο στην Αθήνα;

Τo βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μετά την περιφορά του Επιταφίου, καθόμαστε για μερικούς νόστιμους νηστίσιμους (ή και μη) μεζέδες. Είναι σχεδόν παράδοση κι αυτό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όποιον από τους Επιτάφιους και να ακολουθήσετε με τα κεριά σας ανά χείρας, σε δρόμους και σοκάκια, σε σημεία της πόλης με άρωμα γειτονιάς ή εξοχής, σ’ αυτή τη μεγάλη, περιπατητική, ατμοσφαιρική σύναξη της Μεγάλης Παρασκευής, είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να αναζητήσετε κάποιο μέρος για φαγητό. Κλείστε τραπέζι (γιατί τελευταία στιγμή μπορεί να αποβεί κομμάτι δύσκολο να βρείτε) σε ένα ωραίο ουζερί ή μια ταβέρνα σε κοντινή απόσταση και μοιραστείτε όστρακα, θαλασσινά και πιάτα με λαχανικά και όσπρια – όσοι δεν νηστεύουν μπορούν να λοξοδρομήσουν και προς κανένα ψαράκι. Εμείς προτείνουμε κάποια μαγαζιά που ξεχωρίζουμε, εσείς διαλέξτε ανάλογα με την περιοχή που θα κινηθείτε και τη διάθεση.

Αθηναϊκόν: Μεζέδες και ατμόσφαιρα

Καλλιτεχνικό στέκι με ιστορία από το 1932, το Αθηναϊκόν είναι από τα πιο γλυκά, ατμοσφαιρικά ουζερί του κέντρου. Φημίζονται και για την ψαρόσουπά τους, με κομμάτια σφυρίδας και ζωμό θαλασσινών, και με αυτή μου αρέσει να ξεκινάω κάθε παραγγελία (κάνουν και μισές μερίδες). Η ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, η βελούδινη σπιτική λακέρδα που φτιάχνουν οι ίδιοι, το αχνιστό σαλάχι και, η σπεσιαλιτέ τους, κροκέτες από τηγανητή γαρίδα και καραβίδα είναι εγγυημένες επιλογές. Αν έχουν και αχνιστό σαλάχι, ακόμα καλύτερα. Γ.Π.

Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια, Τ/210-38.38.485

Στον Γιάννη στο Χατζηκυριάκειο

Πειραιώτες με καταγωγή από τη Σύμη είναι η οικογένεια που τρέχει το ταβερνάκι τα τελευταία 30 χρόνια στο Χατζηκυριάκειο. Το συμιακό γαριδάκι δίνει, λοιπόν, για ευνόητους λόγους το παρόν σχεδόν σε κάθε παραγγελία. Το μενού έχει από μικρά μέχρι μεγαλύτερα ολόφρεσκα ψάρια και η κουζίνα του Γιάννη ξέρει να τα διαχειρίζεται ωραία –μια προτίμηση προς τη σχάρα τους την έχω. Η κρεμμυδάτη ταραμοσαλάτα, το μαστιχωτό χταπόδι και τα μύδια σαγανάκι με ξινούτσικη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας είναι μερικά ακόμα από τα νόστιμα που σερβίρει το μαγαζί–σταθερή αξία της περιοχής. Γ.Π.

Λεωφ. Χατζηκυριακού, 107, Πειραιάς, T/210-41.80.160

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή